Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta 1 polis şehit oldu

        Şırnak merkez Yeni Mahallesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından kazılan hendeklerin kapatılmasına yönelik polisin düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada 1 polis şehit oldu, 1 polis de yaralandı. Şehidin adının Furkan Çelik, memleketinin ise Sakarya'nın Akyazı ilçesi olduğu bildirildi.

        Acı haberi alanbaba YunusÇelik, "Oğlum mermi acıttı mı bir tarafını oğlum. Keşke gelseydim oraya da, o mermi bana gelseydi" diyerek ağıt yaktı. Şehit babası acı habere daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi.

        OPERASYONDA ÇATIŞMA ÇIKTI

        Edinilen bilgilere göre, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi teröristler tarafından Yeni Mahallesi'nde açılan hendeklerin kapatılmasına yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirildiği mahallenin etrafı zırhlı araçlarla abluka altına alındı.

        Daha sonra zırhlı polis kepçeleri ile sokak aralarına giren polis, bazı hendek ve barikatların etrafında bulunan el yapımı bombaları kontrollü bir şekilde patlatarak, barikatları yıkıp, hendekleri kapatmaya başladı. Bu sırada polise ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru da yaralandı. Bölgedeki operasyon genişletilirken, çatışmaların sürdüğü bölgeden silah ve patlama sesleri yükseliyor.

        Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada da 1 polisin şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı olayın faillerine yönelik operasyonların devam ettiğine dikkat çekildi.

        ŞEHİT POLİS MEMURU FURKAN ÇELİK

        5 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

        Şırnak'ta teröristlerin açtığı ateş sonucunda şehit olan SakaryalıFurkanÇelik'in babaevinde yas var. 15 aylık polis olanFurkanÇelik'in 5 ay önce dünyaevine girdiği ve eşinin 3 aylık hamile olduğu öğrenildi.

        Şırnak merkez Yeni Mahalle'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından kazılan hendeklerin kapatılması sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralanan 15 aylık polis memuruFurkanÇelik(25), kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

        Oğlunun şehit olduğu haberini alınca fenalaşan baba YunusÇelik'e ilk müdahale ambulans içerisinde yapıldı. Akyazı ilçesi Ömercikler Mahallesi'nde bulunan şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Evinin önünde gözyaşları içerisinde oğlunun adını sayıklayan baba YunusÇelik, "Oğlum mermi acıttı mı bir tarafını oğlum. Keşke gelseydim oraya da, o mermi bana gelseydi" diyerek ağıt yaktı.

        Şehidin babaevine gelen Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, baba YunusÇelik'e başsağlığında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ