Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anne Sutton intihar mı etti, cinayete mi kurban gitti

        Gökhan ARTAN-Derya ÖZTÜRK / GAZETE HABERTÜRK

        İngiliz Jacqueline Anne Sutton’ın Londra’dan Erbil’e gitmek için transit yolcu olarak geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

        50 yaşındaki Sutton’ın ölümü, polis kayıtlarına intihar olarak yansıdı. İncelenen kamera görüntülerinde herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadı. Sutton’ın bedeninde herhangi bir zorlama olmadığı da tespit edildi.

        Otopsi için Adli Tıp Kurumu’nda bulunan Sutton’ın cenazesi yakınlarına teslim edilecek. Ancak Sutton’ın, Londra uçağından indikten sonra 2 saat vakti olmasına rağmen uçağını kaçırması, ‘bilet parası olmadığı için yer hizmeti personeline ağlayarak durumunu anlattığı’ iddiasına rağmen cebinden 2 bin 300 Euro para çıkması soru işaretlerini artırdı.

        Eski bir BBC çalışanı olduğu öğrenilen kadının, çantasından Marks ve Lenin’le ilgili kitapların yanı sıra Kuran-ı Kerim ile Tevrat çıktı. Sutton’ın Londra merkezli Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü’nün Irak masası direktörü olarak görev yaptığı ve bu nedenle Erbil’e gitmeye çalıştığı öğrenildi.

        SELEFİ ÖLDÜRÜLMÜŞ

        Jacqueline Sutton’dan önce aynı göreviyapan Ammar Al Shahbander’in de 2 Mayıs’ta Bağdat’ta aracına yerleştirilen bir bombayla hayatını kaybettiği ortaya çıkarken, yakınları da ‘intihar’a inanmıyor.

        Temel Arapça da dahil beş dil konuşabildiği belirtilen Sutton’la beraber çalışmış olan Iraklı gazeteci Mazin Elias, öldürülmüş olma ihtimalininçok yüksek olduğunu söyledi. Elias, “Gençbir kızdan bahsetmiyoruz. O resmi görevinde olan büyük bir yöneticiydi” dedi.

        "SUTTON'IN STRES BOZUKLUĞU VARDI"

        İngiliz Sutton’ın ölümü İngiltere basınında geniş yer aldı. İngiliz gazeteleri, Sutton’ın daha önce yakınlarına, bir tür anksiyete bozukluğu olarak bilinen post-travmatikstres bozukluğu yaşadığını söylediğini yazdı.

        İskoçya’da yayınlanan Heraldscotland Gazetesi, “Eski BBC çalışanının Türkiye’de havalimanında ölüm muamması” başlıklı haberinde, arkadaşları tarafından hayat dolu bulunan bir kişinin uçak kaçırdığı için intihar etmesinin inanılmaz olduğunu vurguladı. İskoçve İngiliz basınına konuşan Sutton’ın erkek kardeşi Ianise, “Şok oldum. Ölümü aydınlatılmalı. Saçma sapan bir nedenden ötürü intihar etmiş olamaz” diye konuştu. Yine BM’de çalıştığı arkadaşlarıda ölüm nedenine inanmadıklarını söylerken, Daily Mail Gazetesi insan hakları için çalışırken, çeşitli ülkelerde öldürülen aktivistlerin hikâyelerineyer verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ