Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP’de Şero’ya arkadaş geldi: Şeri

        Düzgün KARADAŞ/ANKARA

        dkaradas@htgazete.comtr

        CHP'nin maskotu haline gelen kedi Şero'ya arkadaş geldi. Bu kediye 'Şeri' ismi verildi. Şeri'nin adına bir de Şero gibi Twitter hesabı açıldı. Partiye hızla uyum sağlayan Şeri, seçim tatbikatına katıldı.

        CHP'li Erdal Aksünger, iki kedinin seçim gecesi, "Kedilerin trafolara sızmasına karşı teyakkuzda olacağını" belitti.Seçim hazırlıklarını sürdüren CHP'de, 1 Kasım gecesi oyların girileceği sistem için tatbikat yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Erdal Aksünger başkanlığında gerçekleştirilen tatbikata, 81 ilde seçim gecesi verileri girecek ekip katıldı. İntranet ortamında gerçekleştirilen seçim tatbikatının sürpriz iki konuğu oldu.Şero ile yeni arkadaşı Şeri...

        Tatbikat hakkında HABERTÜRK'e bilgi veren Aksünger, "Şero, seçim gecesi trafolara kedilerin sızmaması için örgütleniyor. Bu kapsamda ekibini büyüttü. Eskiden tek başınaydı, şimdi Şeri'yi de saflarına kattı. Ancak tatbikat sırasında Şeri'nin ilgi odağı haline gelmesi Şero'yu biraz sinirlendirdi. Bu ilgiden rahatsız olan Şero, zaman zaman Şeri'ye saldırsa da uyum içinde çalışmamızı takip ettiklerini gördük. Seçim gecesi de kedilerin trafolara sızmasını önlemek için teyakkuzda olacaklarının sinyalini verdiler" diye espri yaptı.

        "CHP 1 KASIM GECESİNE EN HAZIRLIKLI PARTİ"

        1 Kasım seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın Seçim Bilişim Sistemi'ne (SEÇSİS) benzer bir sistem kurduklarını belirten Aksünger, ilk tatbikatta yüzde 70 oranında veri girişi sağladıklarını söyledi. CHP'nin, 1 Kasım gecesine en hazırlıklı parti olduğunu belirten Aksünger, "1 Kasım seçimleri için yeni bir sistem kurduk. Sandıklarda oy sayımı başladığı anda Türkiye genelinde 957 ilçeden sandık görevlileri, cep telefonlarından ıslak imzalı tutanakları ve sonuçları anında sisteme yükleyebilecekler. Böylece YSK'dan önce sonuçları biz kendi sistemimizden görebileceğiz. 7 Haziran'da ciddi bir başarı elde etmiştik. Şimdi ilk tatbikatta yüzde 70 oranında başarı sağladık. Başta İzmir olmak üzere birçok ilde ise yüzde 90'ın üzerinde başarılı veri girişi sağlandı. Öyle tahmin ediyorum ki, 1 Kasım'da saat 22.00 sularında Türkiye'nin geneli hakkında sağlıklı bir sonuç elimizde olacak" dedi.

        HAZİRAN'DA GENELGE YAYIMLANMIŞTI

        Yerel seçimlerde oy sayımı sırasında bazı yerlerde yaşanan elektrik kesintileri hakkında, "Trafoya kedi girdi, o nedenle kesinti yaşandı" savunması üzerine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 7 Haziran seçimlerinden önce bir genelge yayımlayarak, trafolara kedi girmesini önlemek için partinin kadrolu kedisi Şaro'nun görevlendirildiğini açıklamıştı. Genelgede, "Şero'nun yürüteceği çalışmalara bütün il ve ilçe başkanlıklarınca gereken tüm kolaylığın sağlanması" talep edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ