Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'En yoksul Başkan' Mujica'dan Cumartesi Anneleri'ne destek

        Sinan BİLGENOĞLU / İSTANBUL

        Cumartesi Anneleri olarak adlandırılan kayıp yakınlarının 553. hafta oturma eylemine, Türkiye'yi ziyaret eden Uruguay eski Devlet Başkanı JoseMujicave Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da destek verdi. Polisin tüm alanı çember içine alıp gelenlerin tamamının üstünü araması dikkat çekti.

        553 haftadır her cumartesi Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemi yapan kayıp annelerine bu hafta Uruguay eski Devlet Başkanı JoseMujicave HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu destek ziyaretinde bulundu.Mujica, alanın çok kalabalık olmasından dolayı Cumartesi Anneleri'ni selamlayarak kısa sürede alandan ayrıldı.

        Bazı kayıp yakınlarının hikayelerinin anlatılmasından sonra gerçekleşen oturma eyleminin ardından konuşan Hayrettin Eren'in ablası İkbal Eren, "553 haftadır ülkeyi hukuksuzluk, adaletsizlik girdabına sürükleyen iktidarlara karşı demokrasiyi adaleti, eşitliği savunuyoruz" dedi.

        Oturma eylemi bittikten sonra açıklama yapan Demirtaş, gözaltında kayıpların günümüzde hala yaşandığını vurgulayarak demokratik, gözaltında kayıpların yaşanmadığı bir ülke için herkesin sandıklara gidip oyunu kullanması gerektiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ