Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Berkin Elvan'ın anısına hakarete 4 bin 200 lira ceza

        Gezi Parkı olaylarında yaralanarak, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın hatırasına ve babası Sami Elvan'a sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği iddia edilen sanık, 4 bin 200 lira adli para cezasına çarptırıldı.

        İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, sanık Mustafa Andaç katılmadı, Elvan ailesini ise avukatları temsil etti.

        Duruşmada söz alan ailenin avukatları, sanığın suç işlediğinin sabit olduğunu belirterek, cezalandırılmasını ve sanık lehine indirim ve erteleme maddelerinin uygulanmamasını talep etti.

        Dosyayı karara bağlayan mahkeme, üzerine atılı ''hakaret'' ve ''tehdit'' suçlarından kamu davası açılan sanığın, suçun yasal unsurları oluşmadığından beraatine karar verdi. Ayrıca sanık Andaç'ın, ''ölenin anısına hakaret'' suçundan 140 gün karşılığında 4 bin 200 lira adli para cezasına çarptırılmasına hükmedildi.

        Mahkeme, sanığın sabıkasız oluşunu göz önüne alarak, verilen cezanın hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasını ve sanığın 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasını kararlaştırdı.

        İDDİANAMEDEN

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Mustafa Andaç'ın, Twitter'daki adresi üzerinden Berkin Elvan ve babası Sami Elvan'ı kastederek, hakaret içeren tweetler attığı belirtilmiş, sanığın, "hakaret", "tehdit" ile "ölenin anısına hakaret" suçlarından 1 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ