Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Silvan'da 3 mahalle terörden temizlendi

        Ahmet YUKUŞ/GAZETEHABERTÜRK

        Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde, 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan operasyonda 12’nci güne girildi.

        Polis ve Jandarma Özel Harekât timleri; Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde hendek kazıp bomba tuzakları kuran terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması YDG-H’yi mahallelerden çıkardı.

        Mahallelerin kontrolü polis ve asker denetimine geçti. Güvenlik güçleri, örgüt mensuplarının kullandığı evlere baskın düzenledi. 27 teröristin öldürüldüğü açıklanırken, yapılan aramalarda çok sayıda silah ve patlayıcı ele geçirildi.

        Emniyet yetkilileri, 40 civarında PKK’lının sivil kıyafet giyip ilçeyi terk etmiş olabileceklerini söyledi. El yapımı bombaların patlatılması ve çatışmalardan ötürü yüzlerce ev ve işyeri tahrip oldu.

        Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 3 mahallede neredeyse insan kalmadı. Özel Harekât polisleri teröristlerin duvarlara yazdığı yazıları boyayla silip yerine “Kurdun dişine kan değdi, korkun”, “Türk’ün gücünü göreceksiniz”, askerlerse “Silvan komando, JÖH’ün gücü” yazdı.

        Asker ve polisler, terör örgütü yandaşlarının kamu binaları, sağlık ocağı ve okulların önündeki bayrak direklerinden indirdiği Türk bayraklarının yerine yenisini astı. Tekel Camii’ni ibadete açan asker polisler, ‘şükür’ namazı kıldı.

        Silvan’daki vatandaş ve görevli kamu çalışanlarıysa yaşananlardan huzursuz. Ordulu öğretmen Seyfullah Ormuş, Silvan’ı güvenli bir yer gördüğü için geldiğini ancak hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Öğretmenevinde ikamet eden Ormuş, “Buradaki çocukların da Batı’dakiler gibi okumaya ihtiyacı var. Eğitime gönül vermişiz ancak yaşanan olaylar eğitimi olumsuz etkiledi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ