Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İhanet ve yalanın resmini buldu, biten davayı sıfırdan başlattı

        Cemal DOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        Boşanma davası açan eşinin sevgilisi olduğunu iddia ettiği Bita G.’nin “İftira, ben nişanlıyım” demesi üzerine biten davada “kusurlu taraf” olaraktazminat haklarından mahrum bırakılan Senem U. yılmadı. Genç kadın, eşinin iki ay sonra G. ile evlendiğini ispatlayınca dava yeniden başlatıldı.

        Boşanma davalarında ender görülen “yargılamanın iadesi” kararına neden olan dava, 2013 yılında işadamı Celalettin U.’nun 21 yıllık eşi Senem U.’dan şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma talebini dile getirdiği dilekçesinin ardından Ankara 5. Aile Mahkemesi’nde başladı.

        Duruşmada Ziya U., yengesi ile kardeşinin hem evlerinde, hem de işyerlerinde tartışmalarına tanık olduğunu, Senem U.’nun sinkaflı küfürler ettiğini, herkesin içinde kardeşinin üzerine yürüyerek testislerini sıktığını ve başka kadınlarla ilişkisi olmakla suçladığını anlattı.

        Bu iddiaları yalanlayan ve kocasının kendisini aldattığını kaydeden Senem U. evliliklerinin, eşinin İranlı sevgilisiyle yaşadığı aşk nedeniyle yürümediğini belirtti. Senem U.’nun talebi üzerine duruşmada tanık olarak dinlenen İran asıllı Bita G., Celalettin U. ile bir gönül ilişkisinin mümkün olmadığını savunarak, “Çünkü ben nişanlıyım. Bizdeki nişanlılık evlilik anlamına geliyor” dedi, iftira atıldığını ileri sürdü.

        İKİ AYDA EVLENDİ

        Hâkim Sebahattin Ali Erdem, tanıklar ve deliller ışığında Senem U.’yu davaya neden olan olaylarda “kusurlu” buldu. Çiftin, koca lehine boşanmalarına karar verdi. Biri otizmli iki engelli çocuğunun velayetini alan, davayı kaybettiği için tazminat haklarından mahrum bırakılan Senem U., olayın peşini bırakmadı. Bir dedektif gibi çalışarak, eşinin boşandıktan 2 ay sonra İranlı Bita G. ile evlendiğini resmi belgesi ve fotoğraflarıyla mahkemeye sunan Senem U., “yargılamanın iadesi” talebinde bulundu.

        Mahkeme, bu gelişme üzerine, aldatıldığı iddiası gerçek çıkan kadını haklı buldu ve avukatı K.K.’nın da hileli davranışları ile temyiz etmemesi nedeniyle kapanmış olan davayı sıfırdan başlatarak duruşma tarihi verdi. Davanın yeniden görülmesi için verilen dilekçede, Celalettin U.’nun Bita G. ile ilişkisi olmadığını defalarca dile getirdiği, Celalettin U.’nun boşanmanın lehine bitmesinden kısa süre sonra söz konusu kişiyle evlenerek mahkemeyi ve hukukun özünü yanılttığı belirtildi. Davanın, Senem U.’nun lehine sonuçlanması halinde maddi ve manevi tazminat yolu da açılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ