Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Onların da yolu İETT'den geçti

        GAZETE HABERTÜRK

        Kimisi ünlü bir oyuncu kimisi sesiyle milyonları büyüleyen bir sanatçı kimisi de avukat, mühendis, siyasetçi, yazar... Her biri ayrı işler ve ayrı hayatlarda başarılarla dolu bir kariyere imza atsalar da ortak noktaları İETT...

        İETT’de bugüne dek şu an ünlü olarak hayatlarımızda yer eden birçok isim çalıştı. Fakat bir de anne ve babaları ya da yakın akrabaları İETT’de çalışmış yani İETT’yle büyümüş ünlü isimler var. O isimler, ‘Onların da Yolu İETT’den Geçti’ kitabında derlendi.

        İşte o ünlü isimlerden bazıları... Milyonları sesiyle büyüleyen Aşkın Nur Yengi’nin babası Bahattin Yengi ve ağabeyi Ahmet Yengi İETT’de şoförlük yapmış.

        KİMİ BİLETÇİ, KİMİ KÂTİP, KİMİ AVUKAT

        Ünlü sinema sanatçısı Ediz Hun’un babası Adnan Hun da yine İETT’de ambarlar şefi görevinde bulunmuş. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın babası Mustafa Can da İETT’de biletçilik yapmış.

        İETT’nin “Onların da Yolu İETT’den Geçti” kitabında derlenen yakınları İETT’de çalışmış ünlüler arasında, Muhsin Yazıcıoğlu’nun eniştesi eski İETT Genel Müdürü Nevzat Pakdil de bulunuyor.

        Diğer isimlerse şöyle:

        Eski Dışişleri Bakanı Emre Gönensay’ın teyzesi Leyla Çınar daktilograf, oyuncu-sunucu Billur Kalkavan’ın dedesi Celaleddin Germiyanoğlu uzman teknokrat, sanatçı Perran Kutman’ın annesi Emine Sabriye kâtip, ünlü edebiyatçı Peyami Safa’nın kardeşi İlhami Safa neşriyat müdürü, ünlü mimar Turgut Cansever’in babası Hasan Ferit Cansever Elektrik Tramvay İdaresi Başhekimi, eski başbakanlardan Suat Hayri Ürgüplü’nün kardeşi Münip Hayri Ürgüplü hukuk işleri müdürlüğünde avukat olarak çalıştı. Yazar Peride Celal’ın eşi Refet Atıf Yönsel memur, Galatasaray’ın efsane başkanlarından Selahattin Beyazıt’ın kayınpederi Sedat Erkoğlu İETT Genel Müdürü, Kazım Karabekir Paşa’nın damadı Ahmet Faruk Özerengin Otobüs ve Bakım Müdürlüğü’nde memur görevlerinde bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ