Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Restoranda çocuğu asitle yakan şüpheliye "akıl sağlığı" incelemesi

        Sedef ŞENKAL DEMİR-İSTANBUL

        İstanbul Ataşehir'de lüks bir restoranın oyun alanında eşinin kızkardeşinin 3 yaşındaki çocuğunun yüzüne asit atarak bir gözünün kör olmasına ve yüzünün yanmasına neden olan Cihan A.'nın tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi'nde saldırıya uğradığı iddiası yalanlandı.

        Anadolu Adliyesi Cezaevlerinden Sorumlu Başsavcı Vekili Hüseyin Aksu, Cihan A.'nın tutulduğu karantina koğuşunda bıçak ve şişli saldırıya uğradığı, cezaevi görevlileri tarafından son anda kurtarılarak güvenli bir koğuşa konulduğu yönündeki haberlerin gerçek olmadığını bildirdi. Aksu, iddiaların tamamen asılsız olduğunu kaydetti.

        İstanbul Ataşehir'deki bir lüks restorantta eşinin 3 yaşındaki yeğenine kimyasal saldırı düzenleyen enişte C.A., akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

        Soruşturmayı yürüten savcılık, ayrıca küçük çocuğun Bodrum tatili sırasında vücudunda meydana gelen yanıklar nedeniyle o dönem İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde gördüğü tedaviye ait belgeleri de istedi. Savcılık, eniştenin Bodrum'daki olayla ilgisi olup olmadığını da araştırıyor.

        'Kendi çocuğu daha az ilgi görüyor' gerekçesiyle geçtiğimiz 17 Ekim akşamı gittikleri restorantta eşinin ablasının 3 yaşındaki oğlu Y.K.'nın yüzüne sülfürik asit atan 33 yaşındaki C.A. tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

        C.A., Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde ağlayarak verdiği ifadesinde ailenin, Y.'ye kendi oğlundan daha fazla ilgi gösterdiğini, saldırıyı da korkutmak amacıyla yaptığını anlatmışı. Aile olarak 15 günde bir yemekte buluştuklarını ifade eden enişte, "Yemeğe gitmeden evin deposundan boyaların bulunduğu bölümden tüpte bir madde aldım. Boya olduğunu biliyordum. Amacım Y.'yi rencide etmekti. Şaka yapmak istedim. Boya olduğunu zannettiğim maddeyi Y.'nin yüzüne sıktım. Ağlamadı bile. Hemen oradan çıktım yemek masasına döndüm. Sonra çığlıklar koptu" demişti. Kimyasal maddenin sıkarken eline değdiğini bu nedenle benzin istasyonundaki marketten diş macunu alıp,eline sürdüğünü de ifade eden C.A., "Yaptığım işin sonucunun kötü olduğu görünce cebimde olan o maddenin tüpünü yol kenarına attım. Kimseye bir şey söyleyemedim. Sonucun böyle olacağını bilmiyordum. Y.'nin tüm tedavi masraflarını karşılamak istiyorum. Çok pişmanım" demişti.

        Soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcısı Bülent Canoğlu, 'normal bir insanın küçük bir çocuğa karşı böyle bir suç işlemeyeceği' kanaatine vardı ve C.A.'yı akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevketti. Savcı Canoğlu ayrıca küçük Y.'nin Bodrum tatili sırasında vücudunda meydana gelen ve sebebi bilinmeyen yanıklarla ilgili İzmir 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde gördüğü tedaviye dair belgeleri de istedi.

        Polisin, restorana ait güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldığı soruşturmda iddianamenin eksikliklerin tamamlanmasıyla birlikte hazırlanacağı belirtti.

        İddianamede enişte C.A. hakkında 'ruh ve beden açısından kendisini savunamayacak durumda olan çocuğu, organ işlevini yok edecek şekilde yaralamak' suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasının istenmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ