Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika TBMM vitrinine ‘kabine’ ayarı

        Saliha ÇOLAK/GAZETE HABERTÜRK

        Kabine listesinde yer almayan Nurettin Canikli, eski görevi grup başkanvekilliğine döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Canikli, yeni dönemde hükümet, AK Parti Grubu ve Cumhurbaşkanlığı üçgeninde kritik bir görev üstlenmiş oldu.

        Eski grup başkanvekillerinden Ahmet Aydın da ‘terfi’ ettirilerek TBMM Başkanvekilliği görevine getirildi. Geçen dönem TBMM Başkanvekili olan Naci Bostancı, yeniden grup başkanvekilliğine döndü. Geçen dönemin grup başkanvekilleri İlknur İnceöz ve Bülent Turan görevlerini korurken, Başbakan Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Prof. Dr. Coşkun Çakır da yeni grup başkanvekili oldu.

        DAVUTOĞLU’NUN YENİ ‘A TAKIMI’

        Dün Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanan MYK’da da Ar-Ge’den sorumlu genel başkan yardımcılığına eski Sağ- lık Bakanı Recep Akdağ, ekonomi işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına eski Tarım Bakanı Mehdi Eker, seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına da eski grup başkanvekili Doğan Kubat getirildi.

        Ar-Ge’den sorumlu genel başkan yardımcısı olan Fatma Betül Sayan Kaya, dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığına kaydırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ