Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YAŞ'a iyileştirme müjdesi

        GAZETE HABERTÜRK

        Yüksek Askeri Şûra (YAŞ), önceki gün Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki toplantısında, TSK’nın ana program ve hedefleri, harekâta hazırlık durumu, teröristle mücadele, Karadeniz ve Doğu Akdeniz alanlarına yönelik güvenlik değerlendirmesi ve hudut güvenliği konularında yürütülen faaliyetleri değerlendirdi.

        Suriye sınırında yaşanan gelişmeleri ve Rusya ile askeri ilişkilerin geleceğini mercek altına alan YAŞ, TSK-2033 yeniden yapılanma projesinin yanı sıra ‘personel’ konularını da ele aldı. Başbakan Davutoğlu’nun 1 Kasım seçimi öncesinde açıkladığı vaatlerin YAŞ gündemine geldiği belirtildi.

        Buna göre; astsubay emeklilerinin makam, görev tazminatı ve intibaklarıyla ilgili talepleri göz önünde tutularak, 2003 yılı öncesi ve sonrası mezuniyetler ile oluşan farkı gideren emeklilik intibakları gerçekleştirilecek. Uzman erbaşların 2 bin 200 olan ek göstergeleri 3 bine çıkarılacak.

        Askeri öğrencilerin, 40 ile 200 TL arasında değişen harçlıklarının üst sınırı 450 TL’ye yükseltilecek. 30 TL’den başlayan er ve erbaş harçlıkları, 100 TL’ye kadar yükselecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ