Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 14 yaşındaki Aleyna'yı öldüren sanık: Keşke ben paramparça olsaydım

        Beycan ÜÇKARDEŞ/ADANA

        Adana'da oğlu tarafından öldürülen imam nikahlı eşinin intikamını almak isterken yanlışlıkla 14 yaşındaki Aleyna Erbil'i öldüren Mehmet Çaktır (51) mahkemede ağlayarak, "Her gün rüyama girip 'Beni nasıl öldürdün?' diyor. Keşke ben paramparça olsaydım o çocuğa bir şey olmasaydı" dedi.

        BİRLİKTE YAŞADIĞI KADIN OĞLU TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

        İddiaya göre Osman Çaktır, 6 Eylül'de Konya'nın Çumra ilçesinde babası Mehmet Çaktır ile birlikte yaşayan Birgül Taş'ı av tüfeğiyle öldürdü. Yakalanan Osman Çaktır tutuklandı. Birlikte yaşadığı kadını kaybetmenin acısıyla intikam almak isteyen Mehmet Çaktır, 13 Eylül'de eski eşi ve çocuklarının bulunduğu Adana'nın Sümer Mahallesi'ne geldi. 38 numaralı evi karıştıran Mehmet Çaktır. 30 metre ilerideki 32 nolu eve ateş etti. Kırılan camdan içeri giren saçmalar, kanepede televizyon seyreden 14 yaşındaki Aleyna Erbil'in ölümüne neden oldu. Savcı, tutuklanan şüpheli hakkında "Kasten öldürme" suçundan dava açtı.

        "ÇOCUK RÜYAMA GİRİYOR"

        Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmaya çıkan sanık Mehmet Çaktır, amacının husumetli olduğu ailesini korkutmak olduğunu söyledi. Olayı anlatırken gözyaşlarına boğulan Çaktır, "Oğlum, birlikte yaşadığım kadını öldürmüştü. Amacım ailemi korkutmaktı. Oturdukları sokağa girdim. Araçtan inmeden 4-5 el ateş ettim. Rüyama giriyor. ‘Beni nasıl vurdun, nasıl öldürdün' diyor. Tanımam bilmem. Keşke ben paramparça olsaydım o çocuğa bir şey olmasaydı. Allah ailesine sabır versin. İnsanların yüzüne nasıl bakacağım. Çok pişmanım" dedi.

        "ÖLÜMLE TEHDİT" EDİYORDU

        Sanığın resmi nikahlı eşi Hüsne Çaktır, sanığın kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini söyledi. Tanık olarak dinlenen kadın, "Aleyna'nın oturduğu ev ile bizim ev aynı hizada ve 3 ev sonra" dedi. Aleyna'nın babası Faruk Erbil sanığın yalan söylediğini belirtip, şikayetçi oldu. Ailenin avukatı, ölenin çocuk olduğunu belirtip, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Duruşma eksiklerin tamamlanması için ertelendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ