Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Terör yalanına babasının 100 bin dolarını kaptırdı

        Neşet DİŞKAYA / GAZETE HABERTÜRK

        Telefon dolandırıcılarının son vurgunu, kurbanı ikinci kez arayınca ters tepti. İddiaya göre İzmir’in Bornova İlçesi’nde yaşayan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi F.S.’yi cep telefonundan arayan bir kişi kendisini Cumhuriyet savcısı olarak tanıttı. Ardından da “Adınıza açılan hesaptan terör örgütüne para gönderilmiş. Operasyon yapacağız. Ancak hesabınızda ve evde bulunan tüm paraları eve gelecek polis arkadaşa vermeniz gerekiyor. Operasyon bittikten sonra paranızı iade edeceğiz” dedi.

        BU DEFA ALTIN İSTEDİLER

        Telefondaki dolandırıcıyı savcı sanan genç kız, babasının bir arkadaşıyla kuracağı ortak iş için evde sakladığı 100 bin doları bir poşete koydu ve eve gelen kişiye verdi. Sonrasında durumu babasına anlatınca gerçek ortaya çıktı. Genç kız ve babası, hemen polise gitti. Bu sırada tekrar çalan telefonun öbür ucunda yine dolandırıcılar vardı. Telefondaki kişi F.S.’ye operasyonun devam ettiğini, teröristleri yakalamak için bu kez evde bulunan tüm ziynet eşyasının kendilerine verilmesi gerektiğini söyledi.

        PARA BULUNAMADI

        Bunun üzerine pusu kuran ekipler, ziynet eşyaları için eve gelen M.A.Y. (30), M.Y. (38), F.P. (21) ve M.Ö.’yü (37) gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 3’ü tutuklanırken F.P. serbest bırakıldı. Genç kızın dolandırıcılara kaptırdığı paraya ise ulaşılamadı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ