Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakırlı Şeyhmus’un dramına bakanlık el attı

        AYKUT YILMAZ/HABERTÜRK

        Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde yaşayan, doğuştan görme engelli 39 yaşındaki Şeyhmus Çalp’ın 4 çocuğu da epilepsi hastası. Dicle Üniversitesi’ndeki doktorların, çocukların tedavisinin sadece İstanbul’da yapılabileceğini belirtmesi üzerine, engelli eşi ile çocuklarını 5 yıldır İstanbul Üniversitesi’ne götürüyor.

        Çalp ailesi, günde birden fazla nöbet geçiren 4 çocuğunu tedavi ettirebilmek için hayırseverlerden yardım bekliyordu.

        HAVALİMANINDA GÖRÜŞME

        Sosyal medyada “Bu dramı anlatmaya kelimeler yetmez” başlığıyla Şeyhmus’un hikâyesi birçok kişi tarafından paylaşılınca devreye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu girdi. Bakanlığa bağlı ekipler, Şeyhmus Çalp ile İstanbul Atatürk Havalimanı’nda görüştü.

        Diyarbakır’daki hastanelerde tedavi için gerekli ünitelerin bulunmaması üzerine çocuklarını İstanbul’a götürmek zorunda kaldığını, maddi gücünün bittiğini belirten Çalp, sigortalı iş istedi.

        SİGORTALI İŞ BULUNACAK

        Tedavi ve yol masraflarını karşılayamayacak duruma gelen aileye Bakan Ramazanoğlu sahip çıktı. Şeyhmus ve eşi Mensure Çalp’a evde bakım aylığı ödenecek. Karı- koca her ay 830 TL, çocuklar da 2002 sayılı yasadan her ay 300 TL yardım alacak.

        Bakan Ramazanoğlu, baba Şeyhmus Çalp’a sigortalı bir iş bulunması için de ayrıca talimat verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ