Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sur ve Nusaybin'de şiddetli çatışmalar sürüyor

        MEHMET KAYAHAN / DİYARBAKIR

        Mardin’in Nusaybinİlçesi Fırat Mahallesi’ndePKK’lılarcakazılan hendekleri ve kurulanbarikatları imha etmeyeçalışan polis ekiplerine, otomatik silahlarla ateş açıldı.

        Saldırıda ağır yaralanan ikiÖzel Harekât polisindenMesut Demirkan kaldırıldığıhastanede kurtarılamayarakşehit oldu. 4 gündür sokağaçıkma yasağı uygulanan ilçedekiçatışmalarda 15 yaşındakiHakan Doğan adlı çocukda hayatını kaybetti.Mesut Demirkan’ınAnkara’daki evine veÇorum’daki baba ocağınaateş düştü.Şehidin kayınpederi Şevket Avcı “Pırlantagibi bir çocuktu. Allah bizden daha çokseviyormuş” dedi.

        SUR’DA 8. GÜN

        Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ndePKK’nın gençlikyapılanması YDG-H üyeleritarafından açılan hendeklerinkapatılması ve barikatların kaldırılmasıiçin 6 mahallede başlatılansokağa çıkma yasağı 8. gününegirerken, ilçede şiddetli çatışmalaryaşanıyor.

        ZIRHLI ARACAROKETLİ SALDIRI

        Sur’da önceki gece PKK’lılartarafından, hareket halindekizırhlı polis aracına roketle saldırıdüzenlendi. Kontrolden çıkan

        aracın bir işyerine girmesi sonucu4 polis yaralandı. Polislerdenbirinin durumunun ağır olduğuöğrenildi. İlçeden dün günboyu sık sık silah ve patlamasesleri yükselirken, yetkililerçatışmalarda 1 kişinin öldüğünübildirdi. 8 gündür süren helikopterdestekli operasyonlarda ise 10PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.

        1 ÇOCUK AĞIR YARALANDI

        Yenişehir İlçesi Ofis semtindearalarında çocukların dabulunduğu bir grubun, Sur’ayürümek istemesi üzerine,polis gaz bombası ve tazyiklisuyla müdahalede bulundu. Arasokaklara kaçan göstericiler, zırhlıaraçlara ses bombası ve taşlasaldırdı. Çatışmalar sırasında 1çocuk ağır yaralanırken, olaylarnedeniyle esnaf kepenk kapattı.

        400 KİLO BOMBA

        Diyarbakır-Batman karayolundaise, PKK’lılar tarafındantuzaklanmış 400 kilo bombabulundu. Diyarbakır Valiliği,bombanın kontrollü bir şekildepatlatıldığını açıkladı.

        "ALLAH BİZDEN DAHA ÇOK SEVİYORMUŞ"

        Nusaybin ’de şehitolan Mesut Demirkan’ınAnkara’daki evine veÇorum’daki baba ocağınaateş düştü. Evli ve3 çocuk babası Demirkan’ın,Ankara’daki ÖzelHarekât Daire Başkanlığı’ndangeçici görevle18 gün önce Mardin’egönderildiği öğrenildi. Eşi ve çocuklarıAnkara’da olan 16 yıllık polis memuruDemirkan’ın cenazesi bugün Çorum’unBoğabağı Köyü’nde toprağa verilecek.Şehidin kayınpederi Şevket Avcı “Pırlantagibi bir çocuktu. Allah bizden daha çokseviyormuş” dedi.

        2 OKUL YAKILDI

        Sur’da sokağa çıkma yasağı nedeniyleboş durumdaki Süleyman Nazif İlkokulu ileYavuz Selim Ortaokulu yandı. İtfaiye, çatışmalarnedeniyle yangınlara müdahale edemedi.Polis kaynakları, okullardaki yangınlarınPKK’lılar tarafından çıkarıldığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ