Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yeditepe, 1 TL'ye ayaklarımın altında

        FOTOĞRAFLARI son günlerde sosyal medyada paylaşılan tarihi Valide Han, İstanbulların yeni keşfettiği, yabancı turistlerin ise yıllardır gelip gittiği turistik bir mekân olarak dikkat çekiyor. Hanın çatısına çıkıp İstanbul rüyasını yaşamak için ise sadece 1 TL ödemek gerekiyor. Hanın en büyük özelliği çatısından duyulan ezanların semada akustik dinleti oluşturması... Çatıda, Eminönü’nden Galata Kulesi’ne, tarihi camilerden, Boğaz Köprüsü’ne kadar Yeditepe, panoramik olarak izlenebiliyor. Son dönemde sosyal medyada en çok beğenilen yerler arasında olan hanın çatısı, ziyaretçilerini hem eşsiz manzarası hem de akustiği ile cezbediyor. İstanbulluların yeni yeni keşfettiği, turistlerin ise uğrak yerlerinden biri olan bu mekân gün içinde yüzlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.

        EN ÇOK “LIKE” BU ÇATIYA

        Tarihi hanın çatısında bulunan kubbeye çıkıp fotoğraf çektirmek için sıraya girenler bile var. Kimileri selfie yapıyor, kimileri ise zıplayarak fotoğraf çektiriyor. Sosyal medyada en çok ‘like’ Büyük Valide Han’da çekilen fotoğraflara geliyor. Köklü bir tarihe sahip olan hanın her yanı ayrı bir güzellikle bezeli. Tarihi hanın çatısına küçük bir tahta kapıdan çıkılıyor. Kapıdaki bekçi 1 lira karşılığında içeri girişlere izin veriyor.

        17. YÜZYILDAN KALMA

        İstanbul’un en önemli hanlarından Büyük Valide Han 17. yüzyılda Kösem Sultan tarafından yaptırıldı. Bir zamanlar Anadolu ticaretinin önemli bir noktasıydı. Çakmakçılar Yokuşu’nda bulunan İstanbul’un en büyük hanlarından Valide Han, geçmişte kervanların konakladığı ve İranlı tüccarlara ev sahipliği yapan bir mekân olarak kullanıldı. Valide Han’da ayrıca bir de İranlılar mescidi bulunuyor. Han, yakın tarihte ise birçok film ve dizi setlerine ev sahipliği yaptı. Hem turistler hem de İstanbullular Valide Han’ın çatısında zıplayarak fotoğraf çektirebilmek için sırada.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ