Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ağbaba: İlk kez bir iç göç yaşanıyor

        Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen CHP Malatya İl Kadın Kolları olağan kongresine katılan Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, partilerine üye tüm kadınlara çalışmalarında başarılar diledi.

        Önemli bir kurumu temsil ettiklerini belirten Ağbaba, CHP'nin Türkiye'de kadın-erkek eşitliğinin ve barışın güvencesi olduğunu ifade etti.

        'TEK ADAMLIK UĞRUNA GÖÇ YAŞANIYOR'

        Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşananlara değinen Ağbaba, "Türkiye'nin doğusu yangın yerine dönmüş. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir iç göç yaşanıyor. Silopi'den Cizre'ye Diyarbakır'ın Sur ilçesinden Şırnak'a kadar Türkiye'de bir iç göç yaşanıyor. Dış göçü biliyoruz. Bunu yaşadık. Suriye'den 5 milyona yakın insan göç etti. Ama ilk kez tarihimizde maalesef Cumhurbaşkanı'nın tek adamlık uğruna ülke iç göç yaşıyor. Şu anda 300 bine yakın insan göçmüş durumda bir o kadar daha insanın göç edeceği hesaplanıyor" diye konuştu.

        'DARBECİ PAŞALARIN YAPMADIĞI ŞEYLERİ YAŞIYORUZ'

        Sokağa çıkma yasaklarını eleştiren Ağbaba, "Ülkenin yaklaşık 2 milyon nüfusuna yakın yerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, bir sıkıyönetim hali ülkenin her yanında var. Bir sıkıyönetim hali ki 12 Eylül döneminde yaşamadığımız, 12 Eylül darbeci paşalarının yapmadığı şeyleri yaşıyoruz. 12 Eylül'de gazetelere sansür uygulanırdı birkaç gün kapatılabilirdi. Şimdi gazetelere el konuluyor, havuz medyası haram medyası yoluyla yeni gazetelerle, köşe yazarları üretiliyor" ifadelerini kullandı.

        Basının susturulmaya çalışıldığını savunan Ağbaba, "Eğer basın özgür değilse, siyasi yargı basına baskı yapıyorsa Türkiye'de hiç kimse özgür değildir. Maalesef yargı artık hükümetin Cumhurbaşkanı'nın sopası, kılıcı olmuş. Kim kendiyle ilgili bir şey yapıyorsa onu gözaltına alıyor, tutuklatıyor" dedi.

        'HIRSIZLAR DEĞİL YAKALAYANLAR CEZALANDIRILDI'

        Ağbaba, 17-25 Aralık operasyonlarına ilişkin açıklamalarda da bulunarak, şunları kaydetti:

        "17 Aralık'ta çoğumuzun tahmin ettiği ama hiç bu kadarını bilmediğimiz bir yolsuzluk ortaya çıktı. İlk kez tarihimizde hırsızların değil onları yakalayanların cezalandırıldığı bir dönemle karşı karşıya kaldık. Gazetecisinden savcısına, polisine bu konuda konuşan herkes tutuklanmaya başladı. Türkiye tarihinde ilk kez hırsızların suçlu olmadığı, onları yakalayanların suçlu olduğu bir dönemle karşı karşıyayız. Bugün konumu ne olursa olsun hırsızlık, yolsuzluk yapan insanlar bir gün mutlaka yargılanacaklardır."

        Türkiye'de mazlum, ezilen, dışlanan, haksızlığa uğrayanların yanında yer aldıklarını belirten Ağbaba, bundan sonra da kimliği, inancı, görüşü ne olursa olsun haksızlığa uğrayanların yanında olacaklarını söyledi.

        Konuşmaların ardından seçim gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, yeniden başkanlığa seçildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ