Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Değer Deniz cinayetinde yeni rapor! Her şeyin farkındaydı

        Elif Buse KARĞIN/İSTANBUL

        Hırsızlıkiçin girdiği evde müzisyen Değer Deniz’e tecavüz ettiği ve öldürdüğü iddia edilen Can M.’nin yargılanmasına İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

        Dünkü duruşmaya 29 yıla kadar hapisle yargılanan tutuklu sanık Can M. ile Değer Deniz’in ailesi katıldı. Duruşmada, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu’nun Can M. hakındaki raporu okundu. Raporda, “zanlının olay tarihinde, işlediği suçun, fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını anlama, algılama ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmiş olduğu” ifade edildi.

        Duruşmada söz alan Değer Deniz’in annesi Ayşe Sevinç Sözer sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını isterken, tanık taksici Recep Baş ise olayı karakoldan aranınca öğrendiğini söyledi.

        Sanığın aracına Cihangir’de bindiğini söyleyen Baş, “Elinde beyaz metal çanta gibi bir şey vardı. Çok bakmadığım için kıyafetlerinde kan görmedim” dedi. Tanık Nail Galip Özdemir ise Can M.’nin dükkânına geldiğini anlatarak, “İkinci el klarnet almadığımı söyledim. Israr etti. Çekindiğim için 40 lira verdim. Sonra polis gelip klarneti aldı” diye konuştu.

        Mahkeme, Değer Deniz’in ağabeyi Orhan Deniz’in Maltepe Çocuk Ceza İnfaz Kurumu’na sanığın yaşı büyük hükümlülerin bulunduğu cezaevine gönderilmesi talebiyle yazdığı dilekçenin savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ