Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tokat'ta 4 gündür kayıp çocuklar için JÖAK da devrede

        Savaş KALKAN/TOKAT

        Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde salı gününden bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmaları sürerken, Ankara Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) dalgıç personeli de devreye girdi. Görüntülerde son olarak Kelkit Çayı'na doğru gittikleri görülen çocuklar için arama çalışmaları Reşadiye ile HES barajının bulunduğu 25 kilometrelik alanda yoğunlaştırıldı.

        Salı günü oyun oynamak için evden çıktıktan bir süre sonra kaybolan Bayram ve Dursun Kağan'ı arama çalışmaları sürüyor. Son olarak bir işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinde bir parkta oynadıkları ve Kelkit Çayı yönüne gittikleri görülen çocukların bulunması için ilçe halkı ile polis, jandarma, Tokat ve Sivas'tan gelen AFAD ve arama kurtarma ekipleri seferber oldu. Çocukların evlerine 300 metre uzaklıktaki Kelkit Çayı'na düşme ihtimali üzerine çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Önceki gece ara verilen çalışmalar dün (cuma) sabah yeniden başlandı. Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelen ekipler, oluşturulan kriz masası çerçevesinde belirlenen noktalara gönderildi.

        AFAD ekipleri çocukların güvenlik kamerasına en son yansıdıkları görüntüler eşliğinde Kelkit Çayı'nda aramalarına yeniden başladı. Çocukların çaya düşmüş olabileceği yer ile Niksar ilçesi yakınlarındaki özel bir firmaya ait hidroelektrik santrali arsında arama yapılıyor.

        Su seviyesinin azaltıldığı Kelkit Çayı'nda kayıp çocukları botla arayan ekipler, hidroelektrik santralinin bulunduğu yaklaşık 25 kilometrelik alanı didik didik arıyor. Polis ve diğer ekipler ise Çermik Mahallesi'nde çalışma yaptı. Çalışmaların yaklaşık 200 kişilik ekiple sürdürüldüğü belirtildi.

        Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, ''Arama çalışma alanını genişleterek Tokat ve çevre illerinden emniyet, jandarma, AFAD, UMKE, komando, su arama ekibi, dalgıç, iz süren köpek takviyesi ile ekibimizi genişleterek yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz" dedi. Erdem, Ankara Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) dalgıç personeli, çevre illerden ek olarak 15 dalgıç takviyesi ile Kelkit Çayı'nda arama çalışmaların süreceğini kaydetti. Dün ilçeye ulaşan Jandarma Sualtı Arama ekibi, Kelkit Çayı içerisinde çalışma başlattı. Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü'nden istenen helikopter yoğun sis nedeniyle bölgeye gönderilemezken, hava şartları uygun olduğunda arama-tarama faaliyetlerine katılacak.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİLER

        Kayıp çocuklardan Bayram Erol'un arama çalışmalarına katılan yakınlarından teyzesi Arife, "Bayram'ın annesi Adile yandı, bitti perişan. Cumhurbaşkanım sana sesleniyorum, yüreklerimiz yandı. Her şeye yetişiyorsun, bize de el at" diye feryat etti.

        "İNŞALLAH SAĞ SALİM BULACAĞIZ"

        Bayram'ın babası Ömer Erol, oğlu ile birlikte balığa gittiklerini, ancak genelde onu dere kenarına indirmediğini belirterek, "Çocukların bir meraktan dolayı dere kenarına indiklerinde inşallah düşündüğümüz olmamıştır. Bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Şu anda devletimizin tüm imkanları ile arama tarama çalışmaları devam ediyor. İnşallah sağ salim bulacağız'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ