Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta 1 asker şehit oldu

        Şırnak'ta göreve gitmek üzere evinin önünde bekleyen 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet, bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit oldu.

        Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde sabah saat 08.10'da, göreve gitmek üzere evinin önünde bekleyen bir Türk Silahlı Kuvvetleri mensubuna, teröristlerce silahlı saldırı düzenlendi.

        Ağır yaralanan asker, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah arkadaşımıza Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

        ŞEHİDİN EVİNDE YAS

        Ramazan Emet'in, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki baba ocağı yasa büründü.

        Şehidin Bademli Mahallesi'ndeki evine gelen Bolvadin Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Fatih Kayacan, İl Jandarma Komutanlığından Yarbay Tamer Sert ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Selami Kara, şehadet haberini anne Nurten ve baba Rüstem Emet'e bildirdi.

        Şehidin yakınları için tedbir amacıyla evin önünde 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletildi. Evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı, şehit haberini alan yakınları aileye taziyelerini iletti.

        Evli ve biri 2 aylık, diğeri 3 yaşında 2 çocuk babası şehit Ramazan Emet'in, Şırnak'ın merkez Çakırsöğüt Komando Tugay Komutanlığında görev yaptığı öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ