Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Davutoğlu: Tunceli, Şırnak ve Hakkari'de 3'er milletvekili görevlendireceğiz

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin milletvekili çıkaramadığı Tunceli, Şırnak ve Hakkari'ye iki milletvekili tayin edileceğini açıklamıştı. Ancak Davutoğlu, milletvekillerinden gelen yoğun istek üzerine bu sayının üçe çıkarıldığını açıkladı. Başbakan Davutoğlu ayrıca, terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini vurgulayarak, bunun için süre vermenin yanlış olacağını belirtti.

        Başbakan Davutoğlu, partisinin Afyon kampının ardından basın toplantısı düzenledi.Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

        "DÜNYADA ÖRNEĞİ GÖRÜLMEZ"

        Biz inançla, aşkla var olmuş hareketiz. Ülkemize, vatanımıza, bayrağımıza, şehit ve gazimize 78 milyon vatandaşımıza hiçbir ayrım yapmadan hizmet aşkıyla hizmet ediyoruz. Bizim hareketimiz içinde fraksiyonlar yoktur. Dar etnik milleyetçilik yoktur. Bizim hareketimiz içinde 78 milyonu kucaklayan birlik, dirlik vardır.

        İstişare etme, ortak akılla hareket etme, parti içi demokrasi AK Parti ile anlam kazandı. Büyük düşünmeyi, her vatandaşı temsil etmeyi AK Parti getirdi. MYK, MKYK toplantılarını AK Parti kadar düzenli yapan ikinci bir parti yoktur. Resmi ortamlarda değil, 1000 kişinin aile ortamında bir araya gelebilmesi dünyada örneği görülmez. Başka bir partinin ailece bir araya gelip paylaştığını, her meseleyi medeni bir ortamda tartıştığını görmek kolay değildir.

        "HAYALLERİ, RÜYALARI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

        Toplantımızda Türkiye'nin tüm meselelerini tartıştık. Yeni ufuklar açtınız hepimize. Toplantımız gerçek bir istişare mahiyetinde gerçekleşti. Türkiye'nin dünyada ve bölgesinde daha müreffeh, saygın bir ülke olması sizlerin elinde. Her birinizin gözünde o inancı gördüm. Sizlerin azmi, kararlılığını görünce bizimde azmimiz arttı.

        14 yıldır başarı grafiği yükselmiş bir siyasal hareketten söz ediyoruz. Başka hiçbir partiye nasip olmamış haklı gururu yaşıyoruz. Bu başarı yıllarının mimarı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı buradan selamlarımla hayırla yad ediyorum. Türkiye'nin çözülemez denen sorunlarını çözdük, ulaşılmaz denen hedeflere ulaştık. Bu hareketin neferleri olarak bizler geleceğe yönelik heyecanımızı da ilk günkü gibi muhafaza ediyoruz.

        Sağladığımız güven ve istikrar ortamında daha ileriye yürümek zorundayız. Uzun ve meşakatli bir sürecin başındayız. Göreceğimiz çok daha güzel günler var. Biz geçmişte bazı hedef ve hayallerimizden bahsettiğimizde "Bunlar rüya görüyor" diyorlardı. Bizim bu millet, bütün insanlık için hedeflerimiz, rüyalarımız var. Hedefleri, rüyaları olmayanlar utansın. Tüm bu hedef ve hayallerimizi de gerçeğe dönüştüreceğiz.

        Türkiye'nin yegane umudu AK Parti'dir. AK Parti Türkiye'nin birikimi, tecrübesi, coşkusu, heyecanıdır. AK Parti hiçbir ilini, hiçbir ferdini diğerinden ayrı görmeyen partidir.

        İKİ DEĞİL, ÜÇ VEKİL

        Tunceli, Şırnak ve Hakkari illerine diğer illerden arkadaşlarımızı görevlendireceğimizi açıklamıştık. Bugün sabah bu vekilleri açıkladığımda hepsi mutluluk duydu. Özellikle kadın milletvekillerimiz gönüllü oldu. Bu üç ilde milletvekili temsil sayısını üçe çıkardık.

        Bu topraklara ilk nefesini alarak, dünyaya gelen her bebek diğerinin kardeşidir. Onların 10-15-20 sene sonra aynı fabrikada mühendis olarak ülkenin geleceğini hazırlasınlar, aynı üniversitede ders alsınlar, aynı kamplarda tatil yapsınlar, aynı salonlarda spor yapsınlar. Herbiri diğerine yüreğini açsın. Ben böyle bir Türkiye'nin ancak kadınlarla gerçekleşeceğine inanıyorum. Başta kadın vekillerimiz olmak üzere doğu ve batı illerindeki vekillerimiz karşılıklı illerde görev almak istediler. AK Parti hareketi sadece siyasi bir hareket değildir. AK Parti her şeyden önce bir yürek, vicdan, merhamet hareketidir.

        1 Kasım'da gördük ki milletimizin size, bize inancı tamdır. Milletimiz kendisini hizmete adayan bu kadroyu yad edecektir, hiç şüpheniz olmasın. Yeter ki önce insan, insanlık onuru yegane şiarınız olsun. Yeter ki herkes için adalet, merhamet, vicdan ve eşitlik diyelim.

        ÜÇ İLE GİDECEK VEKİLLLER BELLİ OLDU

        Hakkari, Şırnak ve Tunceli'ye diğer bölgelerden milletvekili görevlendirilmesi konusu toplantıda ele alındı.

        Toplantıda, çok sayıda milletvekilinin söz konusu illere gönüllü olarak görevlendirilmesini istediği belirtilirken, Başbakan Davutoğlu'nun bu isimler arasından bir tercih yaptığı ifade edildi.

        Buna göre, Hakkari için Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, İstanbul milletvekilleri Halis Dalkılıç ve Belma Satır, Şırnak için Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, İstanbul milletvekilleri Nurettin Nebati ve Ravza Kavakçı Kan, Tunceli için ise Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ve Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu görevlendirildi.

        TERÖRLE MÜCADELEDE SÜRE

        Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne her zamankinden çok önem vermemiz gereken dönemdeyiz. Milletimiz müsterih olsun. Bu tuzakları bir bir bozacağız. Bugün gazetelerde dünkü toplantılarımızda bir süre verildiği haberleri var. Ancak herhangi bir süre söz konusu değildir. Süreyi ulaşmamız gereken hedefle tayin ediyoruz. Çıktığımız bu yolun yarıda kesileceği düşünülmesin. Bölgedeki vatandaşlarımızla birlikte bu işi tamamlayacağız. Er ya da geç muvaffak olacağız ve milletimizi huzur ve emniyete kavuşturacağız. Cellatlar milletimiz ile devletimiz arasına giremeyecek. Bizim gözümüzde her vatandaşımızın hakkı, hukuku birdir. Türk, Kürt, Sünni, Alevi ayrımı bize yasak, haramdır.

        AK Parti hareketi birleştiren bir harekettir. Her bir ferdinin gönlüne giriyoruz. Bu zor günler mutlaka kolaylıkla netilenecektir. Barışın, çözümün imkansız olduğunu düşünenler başarısız olacaklar. Biz birbirimizin hukukunu mezhepçiliğe feda etmeyeceğiz. Her vatandaşımızın, yeryüzündeki her insanın can ve mal güvenliğini sağlamak devletimizin görevidir. Devletimiz sadece suç işleyenlerin yakasına yapışacaktır. Halk ile teröristi ayırt edecek, teröristlere en kararlı mücadele ile karşı koyacağız.Kimsenin endişesi olmasın bu sıkıntılı günler geride kalacak.

        BELEDİYE HARCAMALARI

        AK Parti için yerel yönetimler, ülkemizin kalkıması için önemlidir. Sadece bu yönüyle de dünyada örneği az olan bir akımız. 90'lı yıllardan bu yana yerelde ve yerel yönetimler büyük başarı destanları yazdık. Başarımızın sırrı buradadır. Vatandaşa ben senin için şu eseri inşa ettim diye hiçbir siyasi parti konuşamıyor. Biz ise Türkiye'yi baştan aşağı inşa ettik. Milletimiz çok iyi biliyor ki belediyecilik bir vizyon, hizmet işidir. Belediyecilik bizim işimizdir. Özellikle doğu ve güneydoğu illerinde böyle belediyeler göremiyoruz. Bu dertle, bu sorumlulukla hareket eden belediye başkanları göremiyoruz. Aksine belediyeye ait iş makinelerini terör için kullanan belediyeler var. Biz yanlış devlet polikaları nedeniyle, mağduriyeti gidermeye çalışırken bunlar karanlık işler peşinde. Bunlar huzur içinde değil, vatandaşımız için değil, 90'lı yıllar gibi bir siyaset istiyorlar. Hukuk ve barış rafa kalksın istiyorlar. Ne yazık ki insani değerleri savunamıyorlar. Ne yazık ki o şiddet sarmalından çıkamıyorlar. Bir arada yaşama kültürüne tahammül edemiyorlar. Parklar, bahçeler yapacağı yerde hendekler, çukurlar kazıp hayatı cehenneme çeviriyorlar.

        Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni bu çerçevede örnek vermiştim. Gelirlerin yarısından fazlası harcanmıyor, harcanan personel giderlerine gidiyor. Bu paraların nerelere gittiği belli. Bu gelir fazlası harcamalara aktarılmış olsaydı, bu zamana kadar yapılan yatırımın 17 katı yapılabilirdi. Bu yatırımlar yapılsayıdı teröre zemin temin eden yapanlar ortaya çıkmazdı.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin gelirinin yüzde 83,5'i merkezden sağlanıyor. Gelirinin yüzde 20'si yatırımlara ayrılmış. Hakkari Belediyesi'nin gelirinin yüzde 79,3'ü merkezden sağlanıyor. Harcamalarının yüzde 52,6'sı personel harcamalarına gidiyor. Bu personel harcamaları ne anlama geliyor siz anlayın. Yatırım giderlerinin oranı yüzde 14,9. Biz kaynağı gönderiyoruz, onlar yatırım yapmıyorlar. Bunlar Türkiye'de çivi çakılmasın, taş üstüne taş konmasın, insanlar umutsuzluk içinde teslim olsunlar, kardeş kavgası çıksın.

        Diyarbekır için çok kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesini harekete geçireceğiz. Diyarbekır kadimin en büyük şehri, Paris ne ki? Diyarbekır'i bu hale getirenler, o surları, minareleri tarumar edenler bilsinler ki, biz daha güzel bir Diyarbekir'i inşa edeceğiz.

        Aldıkları kaynağı, personel görünümündekilere aktarıyolar ama halk için hiçbir şey yapmıyorlar. Devletin kaynaklarını millete ulaştırma konusunda hiçbir adım atmadılar. Siz yalanla dolanla vatandaşı devlete karşı tahrik ederken, sizin giderinizi karşılıyor. Düşman ettiğiniz millet sizin kaynağınızı karşılıyor. Sizden beklediğimiz tek şey bu milletin huzurunu bozmayın, kaynakları millete hizmet için kullanın. Halka hizmet etmek yerine, halka ulaşmak yerine, Türkiye'ye düşmanlık ilan etmiş hangi başkent varsa onlarla kol kola girmek, millet sizin hakkınızdaki gerekli hükmü verecektir.

        "HESAP SORACAĞIZ"

        Biz şehirlerimiz arasında hiçbir ayrım yapmayız. Bunun açık örneği de belediyelere gönderdiğimiz paralardır. Her ilimize adil şekilde kaynak gönderiyoruz. Böylesine çukur siyasetin içinde olanlar şehirlerimizi tarumar ediyorlar. Yatırıma dönüşmeyen bu kaynakların ne için kullanıldığı araştırılacak, hesabı sorulacaktır. Bu millet alnının teriyle bu kaynakları oluşturuyor. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, o malum partilere oy veren vatandaşlarımızın teminatı olmaya devam edeceğiz. Tüm belediyelerimizin ne yaptığının takibi yapılacak. 78 milyonun hakkını kimse sömüremez. Bunun için terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz, özgürlükleri egemen kılacağız, bu yola girenlerden hesap soracağız. Terörle mücadele siyaseti, hukuku, adaleti gölgelemeyecek.

        Eski Türkiye'ye geri dönülmeyecek, Türkiye terör örgütüne kurban edilmeyecek. Bu ülkenin özgürlüğü, birliği, beraberliği için şehit düşmüş aziz şehitlerimize rahmet diliyorum. Bütün vatan evlatlarımıza da selam gönderiyorum. Allah bu yolda gayret sarf edenleri muahafa eylesin. 78 milyon vatandaşımız güvenlik güçlerimizin arkalarındadır. Buradan hepsine sevgi ve muhabbetlerimizi iletiyoruz. Aziz şehitlerimize sözümüz de, vatandaşlarımıza sözümü de hak ve adaletten sapmamaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ