Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak'ta polise hain saldırı

        Şırnak'ın İdil ilçesindeki terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda yaralanan 7 polis memurundan 3'ü şehit oldu.

        Şehit olan 3 polis memurunun isimleri ve memleketleri ise şöyle; Mahmut Bilgin (23) (Ankara), Ersin Yıldırım (25) (Gaziantep) ve Gültekin Tırpan (26) (Amasya)

        Alınan bilgiye göre, gece Alanya Caddesinde, PKK'lı teröristlerce zırhlı polis aracının geçişi esnasında el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi ve ardından uzun namlulu silahla ateş açılması sonucu yaralanan 7 polis memuru, kaldırıldığı İdil devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından helikopterle Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

        Ancak tedavi altına alınan yaralılardan 3'ü tüm müdahalere rağmen kurtarılamadı.

        Teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon devam ediyor.

        ŞEHİDİN AMASYA'DAKİ BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

        Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatması sonucu şehit olan 3 polisten 26 yaşındaki Gültekin Tırpan'ın Amasya'daki baba ocağına ateş düştü.

        Sabah görev yaptığı Amasya Müzesi'ne giden baba Hüseyin Tırpan'a oğlunun şehit olduğu haberini polisler ve sağlık görevlileri verdi. O durumda izin istemek için müdürünü aradığı öğrenilen Hüseyin Tırpan ambulansla Akbilek Mahallesi'ndeki evine gelip kapıdaki polislere sarıldı.

        Şehit haberi alınca fenalaşan anne Neriman Tırpan da, "Oğlum bizden mi kaçıyorsun diyordum. 'Sizin için gidiyorum' diyordun. Oğlum gitme diyordum. Babanın aylığı size de, bana da yeter diyordum" diye feryat etti.

        GAZİANTEP'TE ŞEHİT POLİSİN EVİNDE YAS

        Şırnak'ın İdil İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcıların uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan özel hareket polisi 23 yaşındaki Ersin Yıldırım'ın Gaziantep'teki baba evine ateş düştü.

        İdil'de PKK'lı teröristler, yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Şiddetli patlama sonucu 3 özel hareket polisi şehit oldu. Şehitlerden 3 yıllık polis memuru Ersin Yıldırım'ın Gaziantep'in Serinevler Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haberi, emniyet yetkilileri tarafından verdi. Özel hareket timinde görevli ve bekar olan şehit Ersin Yıldırım'ın babasının evinin bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

        YAKINLARINDAN HELALLİK İSTEMİŞ

        Şehit polisin dayısı Halil Özkaraman, yeğeniyle en son dün gece görüştüğünü anlatarak, şöyle dedi:

        "Ben yeğenimle dün gece görüştüm. Bütün yakınları ile görüşmüş ve helallik istemiş. Üzüntümüz ve acımız büyük ama gurur duyuyoruz. Bu vatan bir şehit verdik, vermeye de devam ederiz. Mayıs ayında doğu görevini bitirip yanımıza gelecekti ama kısmet olmadı. Vatan sağ olsun."

        3 yıllık polis memuru olduğu öğrenilen Ersin Yıldırım'ın cenazesi, bugün ikindi vakti Yeşilkent Mezarlığı'nda defnedilecek.

        AA-İHA-DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ