Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DAEŞ'e katılmak isteyen iki kız mayına basarak ölmüş

        Konya'da terör örgütü DAEŞ'e üye oldukları ve militan kazandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.Örgütün Suriye kolu ile bağlantılı olduğu ileri sürülen şüphelilerden Fuat Ç.'nin, Suriye'ye götürdüğü bir ailenin 2 kızının mayına basarak öldüğü belirtildi. Polis, 2 kızı ölen babanın ise örgüt tarafından canlı bomba olarak kullanılması ihtimali üzerinde duruyor.

        Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DAEŞ'e katılarak Suriye'deki çatışma bölgelerinde savaşıp, izinle ülkeye yeniden giriş yapan örgüt üyelerini takibe aldı. Polis, teknik ve fiziki takip ardından geçen cumartesi günü 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda Fuat Ç., Osman A., Enes Ç., Kamil D., Orhan A., Ali D., Cüneyt A., Ali K., Servet A. ve Ali Mücahit O. gözaltına alındı.

        AİLEYİ OTOMOBİLİYLE GÖTÜRMÜŞ

        Şüphelilerden kasaplık yapan evli 2 çocuk babası 27 yaşındaki Fuat Ç.'nin örgütün Suriye koluyla bağlantı kurduğu ve örgüte katılmak isteyenlerin çatışma bölgelerine gitmesine yardımcı olduğu iddia edildi. Fuat Ç.'nin geçen ekim ayında Konya'da DAEŞterör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 43 yaşındaki Mahir U. ve ailesini kendi otomobiliyle Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne götürdüğü ileri sürüldü.

        2 KIZI GÖZLERİNİN ÖNÜNDE MAYINA BASIP ÖLMÜŞ

        Mahir U.'nun, Suriye'de DAEŞ'in kontrolündeki mayınlı araziden ailesiyle birlikte geçtiği sırada mayına basan kızları 18 yaşındaki Ayşenur ve ablası 22 yaşındaki Rumeysa U.'nun hayatını kaybettiği belirtildi. Polis, kızlarını Suriye sınırları içerisinde defneden baba Mahir U.'nun kızlarının gözü önünde mayına basıp ölmesinin ardından psikolojisinin bozulduğu, DAEŞ'in de bundan yararlanıp Mahir U.'yu "canlı bomba" olarak kullanabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

        Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ