Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşte tartışılan sinema: Emek

        Balçiçek İlter'in sunumuyla Habertürk TV ekranlarında yayınlanan Söz Sende programının, bu haftaki konuğu Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dı.

        Tarihi Emek Sineması'nda gerçekleşen programda, Demircan, Emek Sineması'nın restorasyon sürecini anlattı.

         Image Title 1  Image Title 2
        Description

        Restorasyon çalışmaları tartışma yaratan Emek Sineması'nı yaşatmak ve geleceğe taşımak istediklerini ifade eden Ahmet Mİsbah Demircan: "AVM dendiğinde ne anlaşılıyor; büyük cam ekanlı, modern bir yapı anlaşılıyor. Oysa Beyoğlu pasaj ve hanlarıyla meşhur. Beyoğlu'nun reralitesinde bu var. Ben AVM dememeye gayret ediyorum. Çünkü insanların aklında gittikleri AVM'ler var. Böyle kavram kargaşaları da yaşanmıyor değil." diye konuştu.

        'Kültüre karşılar' diye bir algı oluşturmuşlar

        Türkiye'deki mimar ve mühendislerin çok iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Demircan, Emek Sineması'nın yenilenme çalışmaları sırasında karşılaşılan eleştiriler ile ilgili: "İnsanlar buranın dozerle yıkılıp, yerine cam ekanlı bir yapı yapılacağını sanıyordu. Bu işin içerisine siyaset karıştırıldı. Filanca hükümet 'kültüre karşılar' diye bir algı oluşturmuşlar. Beyoğlu geçen yıllar içerisinde ne hale geldi, bütün tarihi binalar ihya oldu, çok iyi bir noktaya geldi." dedi.

        Harita

        Beyoğlu'nun gelişim süreci ile ilgili bilgi veren Ahmet Misbah Demircan: "Beyoğlu'nda 6 bin yatağımız vardı, şimdi 45 bine geldi. 800 yeme- içme mekanı varken, şidi 6000 yeme - içme mekanı bulunuyor. Bir cazibe merkezi oluşturmaya çalışıyoruz. Giderek daha fazla turist çekiyoruz. Son terör olaylarının etkisi var. Ortadoğu'da yeni şekillenmeler var. Bizim birliğimiz ve beraberliğimiz bunların üstesinden gelecek."diyerek Beyoğlu'nda gerçekleştirilen yeni projelerle ilgili şunları söyledi:

        "Tarlabaşı kentsel dönüşüm projesi var. Bittiğinde çevresini büyük ölçüde etkileyecek. 3 yıl sonra tamamen bitmiş olacak. Ondan sonra Örnektepe'de bir projemiz var. Asıl en büyük projemiz ise; Okmeydanı'nda gerçekleşecek."

        TARİHİN TANIĞI: EMEK SİNEMASI:

        İPEK, MELEK, RÜYA SİNEMALARI...:

        TARLABAŞI'NIN YENİLENMESİ:

        SERKİLDORYAM'I KURTARMA PROJESİ:

        EMEK SİNEMASININ TAŞINMASI:

        DÖNEMİN AVM'LERİ PASAJLAR:

        "EMEK SİNEMASI" TARTIŞMASI:

        BEYOĞLU'NUN TURİZM HEDEFİ:

        TARLABAŞI'NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ