Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Erdoğan, Mustafa Koç'un son akşamını anlattı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koç'un ölümüyle ilgili soruya "Kader planı işliyor" yanıtını veren Erdoğan, Zana'nın randevu talebini kabul edebileceğini söyledi. Erdoğan, Kamışlı'da Rus askerinin konuşlandığı iddiası ile ilgili olarak da "Sınırımızda bu tür farklı yapılanmaya müsaade etmeyiz" dedi. Erdoğan'ın açıklamaları:

        DİYARBAKIR'DA OKULA SALDIRI

        Bu çok çok üzüntü verici bir olay. Bu terör örgütünün ne denli ahlaksız, ne denli alçak, ne denli adi girişimler içinde olduğunu açık ve net ortaya koyuyor. Aslında bu, bin 128 tane imzaya çok ilginç bir cevaptır. Bu sözde akademisyenler kimlerin yanında olduklarını çok açık net ortaya koyuyorlar. Tek tesellimiz o yavrularımızdan şehidimiz yok.

        BİRLİK VE KARDEŞLİK BAKANLIĞI ÖNERİSİ

        Başbakanlığım dönemimde ilk işim bakan sayısını azaltmaktı. Böyle bir adıma gerek yok.

        KAMIŞLI'DA RUS ASKERİ İDDİASI

        Başından beri söylediğimiz şey var. Sınırımızda bu tür farklı yapılanmaya müsaade etmeyeceğimiz konusudur. Koalisyon güçleriyle çalışmamız var. Rusya'nın 100 askeri olduğu ile ilgili bazı şeyler kulağımıza geliyor. Bu konuda hassasız. PKK-PYD-DAEŞ bunların hiçbirinin birbirinden farkı yok. Tavrımız aynı olacaktır. Yarın Biden ile de bunu görüşeceğiz.

        ZANA'NIN RANDEVU TALEBİ

        Böyle bir talebi oldu. Dün Beştepe sofrasında bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Şu anda arkadaşlarımıza da bu konuyla ilgili bir değerlendirelim dedim. Ve bu değerlendirme neticesinde kanaatim kabulden yanadır. Kabul edip kendisiyle görüşebiliriz.

        MUSTAFA KOÇ'UN ÖLÜMÜ

        Kader planı işliyor. Yaşa falan bakmıyor. Bir gün önce Mustafa Bey ve Ali Bey bendeydiler. Hatta şakalaştık. Kilo verme sürecini paylaştık. Latife yaptık, 'Alkolü azalttın mı' diye. Bunları da konuştuk. Sabah televizyonu açtığımda bu haberi görünce ben şoke oldum. Anında Ali Bey'i aradım. Rahmi Bey de yanındaydı. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Türk sanayisinde ciddi bir performans sergilediler. Çok önemli bir atak vardı. Kendilerine rahmet temennisinden başka bir şey yok.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ