Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cizre'de iki polis ve bir asker şehit oldu

        Melih YİĞİT / ŞIRNAK

        Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 'Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu' kapsamında Cudi Mahallesi'nde sürin operasyonda güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 polis ve 1 asker şehit oldu.

        DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPIYORDU

        Şehit düşen Jandarma Ast. Kd. Çavuş Ahmet Semerci'nin şehadet haberi Sındırgı İlçesi İbiller Mahallesi'nde oturan aileye akşam saatlerinde verildi. Baba Eyüp, anne Gülay Semerci acı haberle yıkıldı. Acı haberi alan vatandaşlar şehidin baba evine akın ederken eve Türk bayrakları asıldı. Şehit askerin kardeşi Fatih Semerci'nin (26) Giresun'da subay olduğu ve geçen yıl Ramazan Bayramı'nda nişanlanan şehit Ahmet Semerci'nin doğu görevi bittikten sonra düğün yapacağı öğrenildi.

        ONUN ADI DA LİSTEYE EKLENDİ

        Şehit olan Özel Hareket Polisi Ömer Güney'in (25)acı haberi de memleketi Sivas'a ulaştı. Emniyet görevlileri, sağlık ekipleriyle beraber şehidin evinin bulunduğu Mimar Sinan Mahallesi Sinan Caddesi Site Evler'e gelerek acı haberi baba Sami Güney ve anne Sevim Güney'e verdi. Güney'in üç ay önce bugün Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olduğu ve bir ay önce dış görevlendirme ile PKK ile mücadele kapsamında Cizre'ye gönderildiği belirtildi. Sami ve Sevim Güney çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan şehit polisin bekar olduğu öğrenildi. Bu arada Güney'in şehit olmadan önce sosyal medya hesabında şehit isimlerinin yer aldığı listeyi paylaştığı görüldü. Güney'in listeyi yayınlamasından saatler sonra kendi isminin de listeye eklenmesi acıyı katladı.

        AİLESİNE EV ALMIŞ

        Cizre şehitlerinden Özel Harekat Polisi Taner Cinpolat'ın Gaziantep'teki babaevine de ateş düştü. 27 yaşındaki Cinpolat'ın Gaziantep'in Şahinbey İlçesi'nde oturan babası Muzaffer ve annesi Güllü Cinpolat gözyaşlarına hakim olamadı. Bingöl'de görev yapan ve buradan Şırnak'ın Cizre ilçesine gönderilen şehit Cinpolat'ın babaevine Türk bayrağı asıldı. 4 kardeşi olan ve bekar olduğu öğrenilen Taner Cinpolat'ın ailesinin maddi durumunun kötü olduğu ve babasının seyyar satıcılık yaparak ailesine baktığı öğrenildi. Üniversite sınavlarında çok başarılı olduğu, buna rağmen polis olmak istediği öğrenilen şehidin kardeşleriyle beraber çalışarak tek katlı bir ev aldıkları belirtildi.

        Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Cizre'de yaşanan çatışmada 3 teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiğini açıkladı

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ