Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sedat Peker ifade verdi

        Sedef ŞENKAL DEMİR / İSTANBUL

        ‘SEDATPEKER.com' isimli sitesinde, 1128 akademisyenin imzasının bulunduğu bildiriye ilişkin yayınladığı ifadeleri nedeniyle, A.A. isimli vatandaşın şikayeti üzerine hakkında, ‘tehdit' suçundan soruşturma başlatılan Sedat Peker, ifade verdi.

        Anadolu Adliyesi'ne gelen Peker, Basın Suçları Savcısı Levent Kandemir'e yaklaşık 1 saat ifade verdi ve iki sayfalık ifadesinde, suçlamayı kabul etmediğini söyledi.

        Sedat Peker, verdiği ifadenin ardından yaptığı açıklamada, "Tarafıma yapılan bir şikayet nedeniyle davet edildim, ifademi verdim. Şikayette bulunan şahıs Trabzon Of nüfusuna kayıtlı. Türkiye genelinde bu şikayetleri yapan insanları incelediğimiz zaman, genelde paralel yapıyla ilişkili olan insanlar tarafından organize bir şekilde çeşitli adliyelere şikayetler yapıldığını gördük" dedi.

        "Ben akademisyenleri tehdit etmedim. Sadece, eğer bir gün devletimizi yıkmak isteyen insanları desteklemeye devam ederseniz ve hep beraber bu devleti yıkarsanız, ortada ne polis, ne asker, ne savcı, ne hakim kalmayacağı için bu ülkenin vatandaşları tarafından kanlarınız akıtılır ve kanlarınız oluk oluk dışarı akar dedim" diyen Peker şunları kaydeti:

        "Bu, geleceğe yönelik yaşanacak bir durum tespitidir ve tarihte bu durum birçok kez yaşanmıştır. Yakın tarihteki Ali Kemal örneği de bunun zaten en bariz örneğidir. Ben böyle düşünüyorum. Başkaları böyle düşünmüyor olabilir. Ben geleceğe yönelik bir durum tespiti yaptım. Eğer ki bu sayın savcılık makamı tarafından suç olarak düşünülecekse, bütün düşünce kuruluşları geleceğe yönelik savaş senaryoları hazırlıyorlar. ‘Şu şöyle olursa şöyle felaketler olur' diyorlar. Eğer benim yaptığım suç olarak kabul edilecekse, bütün düşünce kuruluşlarının ve akademisyenlerin, yazdıklarına yönelik tek tek ifade alınması gerekir. Ben de, şu an için böyle bir şey yapılır demedim. Geleceğe yönelik ‘eğer bu devlet yıkılırsa, halk da bunu yapacaktır. Çünkü geçmişte defalarca yapmıştır' dedim. Konu bundan ibaret. İfademizi verdik ve gidiyoruz"

        Peker, daha sonra adliyeden ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ