Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP’de muhalifler yarın kongre için mahkemede

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        MHP’de Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Ogan’ın başını çektiği muhalifler, olağanüstü kongrede genel başkanlık seçimi yapılabilmesi için 1 ay içinde tüzük kongresi toplanması talebiyle verdikleri imzaların gereğini yerine getirmedikleri gerekçesiyle genel merkez yöneticilerini mahkemeye veriyor.

        Mahkeme başvurusunun yarın yapılacağı bildirildi. Başvuruda, 543 üst kurul delegesinin imzasına rağmen MHP yönetiminin kongre toplanması konusunda çağrı yapmadığı belirtilecek. Başvuruda, mahkemeye 3 MHP’linin ismi sunulacak ve bu kişilerin kongreyi toplamak üzere, “yasal temsilci” olarak atanması talep edilecek.

        Muhalifler bunun “kayyum” anlamına gelmeyeceğini, bu 3 ismin partinin genel merkezine gitmesi gerekmediğini, partiyi kayyuma devretme gibi bir durumun söz konusu olmayacağını vurguladı. Muhalifler, mahkeme tarafından kabul edilmesi durumunda bu 3 kişinin sadece kongreyi toplamakla görevli olacaklarını ifade ediyor. İsimlerin ise son ana kadar gizli tutulacağı belirtiliyor.

        Muhalifler mahkemenin, Yargıtay’dan üst kurul delegelerinin isim listesini isteyip imzalarla karşılaştırmasını ve 3 MHP’liye kongre görevi vermesini bekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ