Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mehmet Genç 85 yaşında avukat oldu

        Durmuş Ali KILINÇ / AYDIN

        Panelde konuşan Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, "Hukuk devleti sadece siyasetçilerin eline bırakılacak, onların iki dudağı arasına bırakılacak ve kirletilecek kadar basit değil" dedi. Panel sonunda 85 yaşında Ankara Hukuk Fakültesi'ni bitirerek stajını Aydın Barosu'nda yapan Mehmet Genç, yemin ederek cübbesini giydi.

        Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Mustafa Genç'in emekli öğretmen olduğunu belirterek, "Kendisi yıllarca birçok insan eğitmiş öğretmen olarak bu memlekete çok emek vermiş. Emekli olduktan sonra hayat mücadelesinden hiç kopmamış, gazetelere yazı yazmış, Yunanca mütercim tercümanlık yapmış, ayakkabı tamirciliği ile uğraşmış, yani her zaman çalışıp bir şeyler üreterek helal bir hayat yaşamış bir insan. Gözleri sarı nokta hastalığı nedeniyle yüzde 90 görme özelliğini kaybetmiş bir insanın okuyabildiği bir süreçte hepimiz hayata sıkı sıkı sarılmalıyız" diye konuştu.

        ‘İDEAL UĞRUNA OKUDUM'

        85 yaşında avukat olan evli, dört çocuk babası ve 4 torun sahibi Mustafa Genç de, "Hukukun, ahlakın, teamülün, dinin, teknolojinin en son çağında yaşayan insanlar olarak hepimiz çok çalışmak zorundayız. Ben bu yaşımda bir ideal uğruna okumak istedim ve bunu da elimden geldiği kadar gerçekleştirdim. Ben dahi bir insan değilim. Ben bir ilkokul öğretmeniyim. 25 yıl Türkiye'de 3 yıl da Yunanistan'da görev yaptım. 1979 yılında emekli oldum. Netice itibariyle hukuku sevdiğim için hukuk tahsili yaptım" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ