Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Van depreminde ölen Miyazaki için şarkı: Kiraz Çiçeği

        GAZETE HABERTÜRK

        Japonya’nın AFAD’ı olarak kabul edilen Japon Yardımlaşma ve Kurtarma Derneği AAR’da görev yapan Dr. Atsushi Miyazaki, 23 Ekim 2011’de Van’da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz çalışmalarına katılmak için Türkiye’ye gelmişti.

        Görevlerini tamamlamalarına rağmen kentten ayrılmayan Miyazaki ve ekibi, 2 gazetecinin de hayatını kaybettiği Bayram Otel’de kalıyordu. 9 Kasım 2011’de 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde Bayram Otel yıkıldı.

        Enkaz altından 13 saat sonra ağır yaralı olarak çıkarılan Miyazaki, hayatını kaybetmişti. İşte Miyazaki için Uluyama Türk-Japon Kültür Derneği’nin öncülüğünde şarkı yazıldı.

        Şarkıya “Kiraz Çiçeği” anlamına gelen “Sakura” adı verildi. İlkokul öğrencilerinden oluşan koro, Miyazaki’ye yazılan şarkıyı Japonca seslendirdi. Dernek ayrıca Sakura isimli bir dergi çıkarmaya başladı.

        Miyazaki’nin annesi Keiko Miyazaki şarkıyı dinleyince Uluyama Türk-Japon Kültür Derneği Başkanı Hakan Kaplan’a bir mektup yazarak teşekkür etti: “Bütün öğrencilerin sesleri tek yürek olmuştu.

        Dinlemeye doyamadım. Hayatım boyunca dinlediğim en güzel koroydu. Üzüntümü ve bu zor günümü paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Şarkıyı dinlerken kalbim titredi. Gözyaşlarımı tutamadım.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ