Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gökhan Keptiğ'in davasında sona gelindi

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Feriköy’de alkollü bir şoförün otomobille motosikletine çarpması sonucu hayatını kaybeden fotoğrafçı-yazar Gökhan Keptiğ’in ölümüne ilişkin davada karar çıktı.

        İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya sanık Zafer Kadife ile Keptiğ’in yakınları katıldı. 15 Eylül 2014’teki olayın ardından gözaltına alınıp serbest kalan Kadife, MOBESE görüntüleri aksini söylemesine rağmen, kazanın Keptiğ ters yoldan geldiği için yaşandığını iddia etti.

        1.16 promil alkollü olduğu belirlenen sanık, “2 bira içtiğimi polislere ben söyledim. Bu alkolün beni sarhoş ettiğine inanmıyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.

        ‘BİLİNÇLİ TAKSİR’

        Kadife’yi ‘taksirle ölüme sebep olmak’tan 3 yıl hapse çarptıran hâkim, alkol nedeniyle suçun bilinçli taksirle işlendiğini belirterek cezayı 4 yıla çıkardı. Ancak ‘iyi hal’ indirimiyle ceza 3 yıl 4 aya düşürüldü. Kadife’nin tutuklanması talebi ise reddedildi.

        Olay yerindeki keşfin ardından hazırlanan bilirkişi raporunda Kadife asli, Keptiğ tali kusurlu bulunmuştu. Önceki duruşmalarda “Alkolü piyasaya süren devlet de kusurludur” diyen Kadife ise son celsede mahkemeye kendi ‘belge’leriyle hazırlattığı bir ‘bilirkişi’ raporu’ sunmuştu.

        HABERTÜRK’e konuşan Keptiğ’in eşi Elif Keptiğ, kararı şöyle değerlendirdi: “Hangi cezayı verseler bizim için az. Temyiz edeceğiz. Bizim yaşadığımız bu büyük acıyı başka aileler yaşamasın istiyoruz.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ