Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DBP'li belediyelere ‘çöp' uyarısı

        HABERTÜRKHABER MERKEZİ

        Diyarbakır Valiliği, kepenk kapatma eylemlerinde çöp toplamayan DBP'li Büyükşehir Belediyesi ile 4 merkez ilçe belediyesine uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, çöplerin toplatılmaması halinde sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağı belirtildi.

        Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto için HDP ve DBP'nin ‘kontak ve kepenk kapatma' çağrısı üzerine Diyarbakır'da 10-11 Şubat'ta belediyeler hizmet vermedi. Otobüsler çalışmazken Bağlar, Yenişehir, Sur ve Kayapınar belediyeleri çöpleri toplamadı.

        Diyarbakır Valiliği, çöplerin toplatılması için Büyükşehir Belediyesi ve 4 merkez ilçe belediyesine resmi yazı gönderdi. Yazıda 9 ile 11 Şubat arasında çöplerin toplatılmadığı, cadde ve sokakların temizlenmediğine dikkat çekilerek "Bu durum vatandaşlarımızın ve çevre sağlığını tehdit etmiştir.

        Çöplerin toplanma ve imha etme işlemlerinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nun 7.maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 14.maddesi gereği belediyelerimizin kanuni görev ve sorumluluğudur. Bu görevi yerine getirerek mevcut çöplerin ivedi toplanmasını aksi taktirde ilgili sorumlular hakkında gerekli suç duyurusu yapılacaktır" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ