Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de, 20 gönüllü tiyatro sanatçısından mahkumlara terapi

        Melis APAYDIN İDE/İZMİR

        İzmir’de 20 gönüllü tiyatro sanatçısı, cezaevlerindeki mahkûmları “çocukluklarına döndürmek” ve “ruhsal olarak tedavi etmek” amacıyla proje başlattı.

        “Mavi Sanat” çatısı altında birleşen profesyonel tiyatrocular, ilk olarak Şakran Cezaevi’nde mahkûm, gardiyan ve cezaevi müdürlerinden oluşan 100 kişilik bir gruba masal anlattı.

        “Kuş Kanadında Masallar” adını verdikleri projeyi anlatan tiyatrocu Sıla Akdeniz amaçlarını; mahkûmların hayal dünyalarını canlandırmak, özgürlüğe olan hasretlerini gidermek ve onların ruhuna dokunmak olarak açıkladı.

        Masalın şefkatli ve iyileştirici bir gücü olduğuna inandıklarını söyleyen Akdeniz, “Her birinin gözlerinin içine bakarak masallarımı anlatıyorum.

        Bu, onları masum çocukluk yıllarına götürüyor” dedi. İnsanın kaynağına inip tedavi etmenin önemine değinen Devlet Tiyatrosu sanatçısı Gürol Tonbul da “Biz masalı tamamladığımızda bir mahkûmun ‘Ben 2 kişiyi öldürdüm ama bu masalı daha önce dinleseydim öldürmezdim’ demesi çok önemli bir şey.

        Burada sanatın ne işe yaradığını çok iyi anlayabiliyoruz” dedi. 20 tiyatro sanatçısı, mahkûmlar için “Kuş Kanadında Masallar” isimli bir gösteri hazırladı.Sanat yönetmenliğini Devlet Tiyatrosu sanatçısı Tonbul’un üstlendiği, oyuncu Akdeniz’in masalları tiyatral bir şekilde anlattığı 70 dakikalık gösteri için

        Simurg (Zümrüdüanka), Kral Süleyman, Son Yaprak gibi mahkûmları kendi içinde bir yolculuğaçıkaracak, özgürlüğü anlatan masallar seçildi. Gösteri ilk olarak Şakran Cezaevi’nde mahkûm, gardiyan ve cezaevi müdürlerinden oluşan 100 kişilik gruba izletildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ