Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu Topbaş'a seslendi: Buraya müdahale edin

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'nin Hecinler Köyünde çöpün kaldırılması için eylem yapan köylülerle bir araya geldi.Burada Kadir Topbaş'a açık çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu "15 milyon İstanbullunun temiz su içmesini istiyorsanız. Buraya müdahale edin" dedi.

        Kılıçdaroğlu köylüler çöpten kurtulana kadar mücadele edeceğinin sözünü verdi. CHP Milletvekillerinden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da köylülere destek çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Düzce'ye geldi. Kaynaşlı gişelerinde İl Başkanı Zekeriya Tozan ve partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, Kuzey Çevre yolundan konvoy eşliğinde Hecinler köyüne geçti.

        KADINLAR DESTEK İSTEDİ

        Kılıçdaroğlu , Hecinler'de Katı Atık Bertaraf Tesisinde yoğun ilgi ile karşılandı. Eylemlerini sürdüren ve nöbet tutan köylülerle buluşan şikayetleri dinledi. Kılıçdaroğlu'nun çevresini saran köylü kadınlar köylerinde çöp tesisini istemediklerine dikkat çektiler. Yaşlı bir köy sakini " Oğlum bu çöpü buradan sen kaldıracaksın" diyerek Kılıçdaroğlu'ndan yardım istedi.

        NÖBET ÇADIRINDA ŞİKAYETLERİ DİNLEDİ

        "Buradan ya bu çöp kalkacak ya da biz" diyen yaşlı kadına Kılıçdaroğlu ise, " Siz burada yaşıyorsunuz, hep birlikte çalışacağız. Bu çöpü buradan kaldıracağız" diyerek söz verdi.Köylülerin yaklaşık 2 aydır nöbet tuttuğu çadıra giren Kılıçdaroğlu, kadınlarla sohbet etti. Kadınlar şikayetlerini dinleyen Kılıçdaroğlu'na kitap hediye ettiler, " Size güveniyoruz" diyerek çöpten kurtulmak istediklerini söylediler.

        "BU İNSANLAR KURTULUNCAYA KADAR UĞRAŞACAĞIM"

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kadınları dinledikten sonra kısa bir açıklama yaptı. Köylüler çöpten kurtulasıya kadar mücadele edeceği sözünü verdi.Kılıçdaroğlu, " Köylülerimiz bir kedi köpek kadar değerimiz yok dedi. Bu çöpün kaldırılmasını istemeleri en doğal hakları. Uzun süredir köylü kadınlarımızın eylem yaptığını biliyordum. Açıkça Kadir Topbaş'a açık çağrıda bulunuyorum. 15 milyon İstanbullunun temiz su içmesini istiyorsanız. Buraya müdahale edin. Bu insanların dedeleri babaları burada, burada yaşıyor. Bu insanları başka yere götürmek, bu insanların sağlığı ile oynamak 21. yüzyıla yakışmıyor. Bu nedenle geldim. Bu insanlar kurtuluncaya kadar uğraşacağım " dedi.

        "İSKİ YÖNETMELİĞİ DEĞİŞMELİ"

        Kılıçdaroğlu daha sonra Katı Atık Bertaraf tesisinde de incelemelerde bulundu. "Bu bela sadece bizim belamız değil" diyerek siyasetçi olarak böyle sorunları çözmek zorunda olduklarını belirtti. İSKİ yönetmeliğinin değiştirilip bunu meşrulaştırmak istediklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, insanlara zarar verildiğini vurguladı. Süreci takip edeceklerini söyleyerek, " Burayı kaldırsınlar bütün masraflarını biz ödeyeceğiz" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ