Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AYM'den Dündar ve Gül kararının gerekçesi: Siyasi casusluğa ilişkin somut bilgi yoktur

        HABERTURK.COM

        Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkındaki gerekçeli kararını açıkladı. Gerekçeli kararda, "Siyasi casusluk yaptıklarına ilişkin somut bilgi yoktur" denildi

        Gerekçeli kararda, "Kişinin özgürlüğünden yoksun bırakılması için mevcut delil durumu yeterli değil. Dündar ve Gül'ün tutuklanmaları dışında anılan haber dışında herhangi bir somut delil yoktur. Siyasi casusluk yaptıklarına ilişkin somut bilgi yoktur" denildi.

        Anayasa Mahkemesinin Dündar ve Gül ile ilgili ihlal kararının gerekçesi açıklandı. Gerekçede, "İsnat edilen suçlamalara temel olarak gösterilen tek olgunun başvuruya konu haberlerin yayımlanması olduğu gözetildiğinde hukukilik şartını sağlamayan tutuklama gibi ağır bir tedbir, ifade ve basın özgürlükleri bakımından demokratik bir toplumda gerekli ve ölçülü bir müdahale olarak kabul edilemez" ifadesi kullanıldı.

        Gerekçede, "İsnat edilen suçlamalara temel olarak gösterilen tek olgunun başvuruya konu haberlerin yayımlanması olduğu gözetildiğinde hukukilik şartını sağlamayan tutuklama gibi ağır bir tedbir, ifade ve basın özgürlükleri bakımından demokratik bir toplumda gerekli ve ölçülü bir müdahale olarak kabul edilemez" ifadesi kullanıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ