Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik PKK'ya operasyon: 9'u avukat 30 gözaltı

        Özel Harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin de destek verdiği operasyon kapsamında Diyarbakır, Batman, Antalya, Ankara ve Sakarya ile İstanbul'un 15 ilçesinde 35 adrese baskın yapıldı.

        ÖRGÜT MENSUPLARINA SPOR AYAKKABILI MESAJ

        Terör örgütü PKK'nın cezaevi yapılanması olduğu iddia edilen Tutuklu Ailelere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (TUAD) de aralarında bulunduğu çok sayıda adreste arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri arama yaptıkları adreslerde 2 tabanca, 2 av tüfeği, çeşitli örgütsel dökümanlar ile cezaevinde bulunan terör örgütü PKK'lılara talimat iletmek için kullanılan çok sayıda spor ayakkabı ele geçirildi.

        ANKARA BOMBACISININ AVUKATI DA ALINDI

        Operasyonlar kapsamında 9'u avukat toplam 29 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukatlardan birisinin Ankara Kızılay'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren Seher Çağla Demir'in Balıkesir'de yargılandığı bir davada avukatlığını yaptığı belirtilen Hüseyin Boğatekin olduğu öğrenildi.

        SORGUYA ALINDILAR

        Gözaltına alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ