Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'li Mehmet Bekaroğlu: TSK'yı 'darbe yapacak' diye yıpratmak son derece yanlıştır

        CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerini (TSK), "darbe yapacak" söylentileriyle yıpratmanın son derece yanlış olduğunu belirterek, "TSK'nın açıklaması var, o da yanlıştır. Bu açıklamayı hükümet, Milli Savunma Bakanı yapar." dedi.

        Bekaroğlu, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Can Dündar ve Erdem Gül davası dolayısıyla CHP'ye yönelik, neredeyse yargısız infaz denilecek bir tutum sergilendiğini savundu. Bekaroğlu, CHP milletvekillerinin, bazı basın organlarında suç işleyen, suça teşvik eden, mahkemenin işleyişini engelleyenler olarak sunulduğunu, hedef gösterildiğini söyledi.

        Mehmet Bekaroğlu, Türkiye'de yıllar sonra tekrar darbe haberlerinin çıkmaya başladığını anımsatarak, bu haberlerden, darbe üzerinden yapılan spekülasyonlardan üzüntü duyduğunu vurguladı. Bekaroğlu, "Hükümet yanlısı medyada bunlar daha çok köpürtülüyor. Tekrar bir mağduriyet oluşturulmaya, mağduriyet algısı oluşturulmaya çalışılıyor." ifadesini kullandı.

        Darbeler devrinin geçtiğini, Türkiye'de demokrasinin, klasik darbeler yoluyla asla askıya alınamayacağını, kesintiye uğratılamayacağını kaydeden Bekaroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Demokrasinin tehlikesi somut darbe, klasik askeri darbe değil, seçilenlerin bugün yaptığı gibi hukukun dışında yönetmeye çalışmalarıdır. Asıl sorun, risk budur. Milletin dışında hakem yoktur, yanlış gidişe 'dur' diyecek herhangi bir güç yoktur.

        TSK'nın görevi bellidir, açıktır, anayasa ve yasalar belirtmiştir. TSK'yı darbe yapacak söylentileriyle yıpratmak son derece yanlıştır. TSK'nın açıklaması var, o da yanlıştır. TSK'nın buna benzer konularda açıklama yapması doğru değildir. Rahatsız eden bir şey varsa -ki vardır- bu açıklamayı hükümet, Milli Savunma Bakanı yapar. İktidara gelmenin yolu seçimlerdir, milletin iradesidir, iktidardan da ancak millet iradesiyle, seçimle gidilir. Yıllar öncesinden kalmış Türkiye'de hepimizin büyük bedel ödediği darbe söylentileriyle milleti meşgul etmenin hiçbir anlamı yoktur, doğru değildir. Böyle şeylerin konuşulması bile yanlıştır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ