Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da eşi hamileyken fuhuş yaptıran koca ile kardeşi ve babası gözaltında

        Adana polisi, eşine hamileyken işkenceyle fuhuş yaptırdığı ileri sürülen kocayla birlikte kardeşini ve babasını gözaltına aldı.

        Edinilen bilgiye göre olay, Sarıçam ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri 21 Ekim 2015 yılında eşi Asiye Ç.'ye (24) fuhuş yaptırmaktan cezaevine giren Mehmet Ç.'nin (27) Asiye Ç.'nin şikayetinden vazgeçmesi üzerine şubat ayında cezaevinden çıktığı ve eşi ile birlikte 15 yaşında yurtta kalan Y.B.K.'ye zorla fuhuş yaptırdığı ihbarını aldı.

        Ahlak polisi, ihbar üzerine harekete geçerek Mehmet Ç.'yi takibe başladı. Yapılan takip sonucunda Mehmet Ç.'nin eşine kardeşi Yakup Ç.'nin (29) ise yurtta kalan sevgilisi Y.B.K.'ya fuhuş yaptırdığını tespit etti. Polis, araştırmayı derinleştirdiğinde hurdacılık yapan babaları Ekrem Ç.'nin (52) de Rabia Ç. (29) isimli bir kadına fuhuş yaptırdığını belirledi.

        Yapılan bu tespitlerin ardından polis, operasyon için savcılıktan izin aldıktan sonra müşteri kılığına girerek Yakup Ç.'yi arayıp fuhuş amaçlı iki kadın istedi. 200 lira para karşılığında anlaşan polis, Yakup Ç.'nin vermiş olduğu adrese gitti. Eve giren polis daha önceden seri numarası alınmış paraları kadınlara verdikten sonra polis olduğunu söyleyip iki kardeşi daha sonrada babalarını gözaltına aldı.

        "HAMİLEYKEN SÜREKLİ FUHUŞ YAPTI, BEBEĞİ 1 HAFTA KOMADA KALDI"

        Emniyete zanlılarla birlikte mağdurlar da getirildi. Mehmet Ç.'nin eşi Asiye Ç.'nin ifadeleri ise kan dondurdu. Asiye Ç. eşinin kendisini hamile hamile fuhuş yaptırdığını belirterek, "Ben hamileyken fuhuş yaptırmak istemedim. Ama o beni dinlemedi. Ben fuhuş yapmak istemeyince beni dövdü şiddet uyguladı. En son bana fuhuş yaptırmaktan yakalandı. O cezaevine girdi ben de sığınma evine girdim. Bir süre sonra doğum yaptım. Ancak bebeğim bir hafta boyunca komada yoğun bakımda kaldı. Doktor hamileyken çok fazla cinsel ilişkiye girdiğim için bebeğin yoğun bakımda kalmak zorunda kaldığını söyledi. Eşim 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra bana sığınma evindeyken haber yolladı. Bana bir daha fuhuş yaptırmayacağını kendisinin çalışacağını kağıt toplayacağını çocuklara bakacağını söyledi. Bende buna inanıp 3 çocum var babasız büyümesin diye şikayetimden vazgeçtim. Bunun sonucunda eşim çıktı. Bende sığınma evinden çıkıp eve geldim. Eve gittiğimde yurtta kalan 15 yaşında kız ile kaynım Yakup eroin ve içki içiyorlardı. Ve bunların yanında benim küçük çocuğum da vardı. Kıza da eroin, kokain karşılığında fuhuş yaptırıyorlardı. Bu kız varken bana fuhuş yaptırmadılar. Bir süre sonra kız uyuşturucu operasyonunda yakalanınca ona fuhuş yaptıramaz oldular. Bunun üzerine eşim bana fuhuş yaptırmak istedi. Ben kendisine daha yeni doğum yaptım yaram iyileşmedi dedim ama beni döverek fuhuş yaptırdı. Bana lohusa dönemimde yaram iyileşmeden fuhuş yaptırdı. Eşim bana 'fuhuş yap, araba alalım ev alalım' diyordu. Kendisi çalışmıyor fuhuş paralarını alıp eroin içiyordu. Yakup da hem bana, hem de sevgilisi kız çocuğuna müşteri buluyordu. Kayınbabam ise yanındaki kadına fuhuş yaptırıyordu" dediği öğrenildi.

        15 yaşındaki Y.B.K, ise Mehmet ve Yakup'un kendisine müşteri bulduğunu, uyuşturucu bağımlısı olduğu için eroin alabilmek için onların bulduğu erkeklerle fuhuş yaptığını söylediği belirlendi.

        Kayınbaba Ekrem Ç.'nin fuhuş yaptırdığı kadın Raiba Ç.'nin ise ifadesinde Ekrem Ç.'nin kendisini fuhuş yapmak istediği müşterilere götürdüğü, kendisine müşteri bulduğunu söylediği öğrenildi.

        Mağdur kadınlar, ifadelerinin ardından bırakıldı. Zanlılar ise bu suçlamaları kabul etmedi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ