Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul Gülhane Parkı'ndaki çay bahçesinin duvarı çöktü

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        Gülhane Parkı'nın sahil kısmında bulunan çay bahçesinin duvarı çökmesi sonucu 2kişi hayatını kaybetti, 5kişi de yaralandı. Yaralı 5 kişiden Gülbin Aydın, Gökçe Çataloluk Asal, Barkın AsalCerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.Yaralananların o sırada kafede bulunan vatandaşlar olduğu öğrenildi.Toprağın altında kalan 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

        Gülhane Parkı'nın sahil kısmında bulunan çay bahçesinin duvarı çöktü. Alt tarafta ordu evinin bulunduğu bölüme doğru çöken duvarın altında vatandaşlar kaldı.

        Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi, sağlık ekipleri ve AFAD ekipleri sevk edildi. 5 metrelik duvarın çökmesiyle Göçük altında kalan 2kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. İtfaiye ve AFAD ekiplerince göçükten çıkartılan yaralılar, çevre hastanelere sevk edildi.

        İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine gelerek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

        Vasip Şahin;"Enkaz altında şu anda iki kişi görünüyor ama arkadaşlar başka biri var mı, yok mu onu da araştırıyorlar. Bir kişi yaralı, onu kurtarıyorlar şu anda. Diğerlerine de bakılacak. Olay oradaki duvarın yıkılması suretiyle olmuş ama niye yıkılmış, nereden kaynaklanmış araştırılıyor. Burası 'setüstü' diye bilinen bir yer, çay bahçesinin bir bölümü. Arkadaşlar, detaylı incelemenin ardından yıkılma sebebini de ortaya çıkaracaklardır" dedi.

        Gülhane Parkı'ndaki çöken duvarla ilgili olarak, çay bahçesinin işletmecisi ile 5 çalışanı Sirkeci Polis Merkezi'ne götürüldü ve ifadelerine başvuruldu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ