Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ziyaretin ardından ABD heyeti Türkiye’de

        GAZETE HABERTÜRK

        Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama’nın Beyaz Saray’da 55 dakika süren baş başa görüşmelerinin ardından, dün ABD’den Ankara’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleşti.

        Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD’den gelen heyette askeri, istihbari ve diplomatik yetkililer bulunuyor. Genelkurmay, istihbarat ve Dışişleri Bakanlığı’nda yapılacak görüşmelerin bugün gerçekleştirilmesi bekleniyor. Heyette yer alan isimler hakkında bir açıklama yapılmadı. Görüşmenin gündemi Türkiye ve ABD’nin DAEŞ ile mücadelede yapacağı işbirliğinin geliştirilmesi olacak. Görüşmelerde önemli gündem maddelerinden birisi de Suriye’de DAEŞ ile YPG arasında yaşanan çatışmaların merkezindeki Menbic bölgesi olacak. Türkiye, Suriye sınırındaki en hassas nokta olan Azez-Cerablus hattını da içine dahil edecek şekilde YPG’nin ilerleyişinden rahatsızlık duyduğunu ABD’ye iletmişti. Menbic bölgesinin YPG’ye geçmesi konusunda ABD’nin destek verdiği haberleri geçen hafta gündeme gelmiş ve Ankara ciddi bir tepki göstermişti.

        ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken ve ABD Başkanı Barack Obama’nın DAEŞ’le Mücadeleden Sorumlu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Türkiye-ABD Bölgesel Güvenlik Sorunları Çalışma Grubu’nun dördüncü toplantısı çerçevesinde geçen hafta Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti. Blinken ve McGurk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere Türk yetkilileri ile Menbic bölgesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ