Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ankara'daki 27 sanıklı DAEŞ davasında, 20 sanık hakkında yakalama emri çıkartıldı

        Ankara'da DAEŞ terör örgütü üyesi ve yöneticisi olduğu iddiası ile 13'ü firari 27 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 7 sanık hakkında daha yakalama emri çıkartılmasına karar verdi. Dava kapsamında daha önce 13 sanık hakkında yakalama emri çıkartılmıştı.

        Ankara 2. Ağır Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Selahaddin Başaran ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Hakkında yakalama kararı verilen sanıklardan Mahmut K., Yasemin C., İbrahim D., Uğur G., Nirgül S., Şinasi K. hakkında çıkarılan çağrı kağıtlarına ise cevap verilmedi. Sanıkların çoğunun evlerini terk ettikleri bildirildi. Yakalama emri çıkartılan sanıkların ise yakalanamadıkları bildirildi.

        Daha önce ifadesi alınamayan tutuksuz sanık Erhan K. ifade verdi. Kılıç ifadesinde iddiaları kabul etmediğini, Suriye'ye gitmeye çalışmadığını ve hiçbir zaman da Suriye'ye geçmediğini söyledi.

        Sanık savunmasının ardından konu ile ilgili olarak emniyete şikayette bulunan kişilerin ifadesi alındı. 2014 yılında eniştesi B.S. ve ablası N.S.'nin Suriye'ye gideceklerini söylemesi üzerine şikâyette bulunduğunu kaydeden Y.G., "Terörle Mücadeleye gidip şikayette bulundum. Hiçbir şekilde engel olunmadı ve gittiler. Kiminle gittiklerini ve kimin aracı ile gittiklerini bilmiyorum." dedi.

        Mehmet O., bacanağının oğlu Yusuf C. ve gelini Yasemin C.'nin Suriye'ye gitmek istediklerini duyduklarını söyledi. Gitmemeleri konusunda aileyi ikna etmeye çalıştıklarını ifade eden Mehmet O., "Yusuf C. gitmekten vazgeçtiklerini söyledi. Ancak daha sonra Suriye'ye gittiklerini öğrendik." şeklinde konuştu.

        Beyanların ardından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararlarını açıkladı. Tutuklu sanık Selahattin Başaran'ın tutukluluk halinin devamına karar veren Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklar Mahmut K., Yasemin C., Bülent S., Nurgül S., İbrahim D., Uğur G. ve Şinasi K. hakkında yakalama emri çıkartılmasına karar verdi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ