Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 50 milyon kimlik internette

        Ulaştıma Bakanı Binali Yıldırım verilerin sistemden değil YSK'dan sızdığını açıkladı. Kimlik bilgilerini sızdıran server'lar Romanya ve İzlanda'da görünüyor. Kişisel bilgilerin yer aldığı veri tabanının ise merkezi ABD...

        Afşin Yurdakul moderatörlüğünde Habertürk manşet programının bugün yayınlanan bölümünde kimlik verilerinin internette sızdırılması ele alındı. Uzmanlar nasıl yorumluyor, vatandaşlar ne yapmalı, işte cevaplar...

        Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Kürşat Ergün: TİB bilgilerin yayınlandığı sitede erişim engellemeye başvurdu ancak erişim engelleme sadece Türkiye sınırlarında geçerli. Yani bu siteye girişler devam edebiliyor. Bir de web tabanı var. Başka sitelerden de bu veriler kullanılabilir.

        Buradan ne gibi bir fayda elde edilebilir? İlk olarak ticari bir fayda edinme düşüncesi vardır, siyaseten yapılmış, hükümetin acziyetini göstermek gibi bir unsur da olabilir.

        Vatandaşımızın mutlaka bu olayla ilgili başı ağrır. Sizden TC kimliğinizin fotokopisi istendiğinde vermek zorunda değilsiniz.

        EDAM Başkanı Sinan Ülgen: Kamuoyu bilgilendirilmeli. Vatandaşlarımız hassas davranmalı kişisel bilgilerini mahrem tutmalı. Başımıza bir şey gelirse bunu başkası kullandı diyecek bir gerekçe oluştu. Ulusal güvenlik de tehlike altında. Türkiye siber saldırılara yönelik mesafe katetmeli. Kamu bu konuda acilen bilinçlendirme kampanyası yönetmeli.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ