Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AKP'li Buca Belediye Başkanı gözaltında

        MEHMET İNMEZ / AJANS HABERTÜRK

        İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, özel yetkili İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla sabah saatlerinde Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy, 3 meclis üyesi, belediye çalışanları, işadamları ve müteahitlerin de aralarında bulunduğu 45 kişinin evine baskın düzenledi. Başkan ve diğerlerinin gözaltına alınması ardından, evlerde ve belediye binasında arama yapıldı.

        SUÇLAMALAR

        İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerinin 1 yıldır yürüttüğü soruşturma

        kapsamında Başkan Şeboy'un 'İhaleye fesat karıştırmak, ihalelerde yolsuzluk, görevi kötüye kullanmak ve devleti zarara uğratmak' suçlarını işlediği belirlendi.

        Şeboy'un daha öncede 5 ay önce yine Jandarma ekipleri tarafından Kaynaklar

        belediyesi'ne düzenlenen operasyonda 'görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla adı geçtiği ve bu nedenle savcı ve müfettişler tarafından 7 ayrı ihale dosyasının incelendiğini de öğrenildi.

        ADAY OLMAMIŞTI

        Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan bir dönem DSP, iki dönem AK

        Parti'den aday olarak Buca Belediye Başkanı görevini yürüten Başkan Cemil Şeboy'un bu seçimlerde de Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından Buca belediyesine aday gösterildi. Aylardır Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Şeboy, Başbakan tarafından aday gösterilmeyince Buca Belediyesi'ne tekrar aday olmayacağını söylemişti. Ancak Şeboy, Başbakan Erdoğan'ın İzmir'e ziyaretinden önce Buca Beledeyisi'ne aday olduğunu tekrar açıkladı. Erdoğan'ın gelmesine bir gün kala adaylıktan çekildiğini açıklayan Şeboy AK Partililer tarafından tepki görmüştü. İzmir'deki bütün adayları açıklayan Şeboy, sadece Buca Belediyesi'ni açıklamamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ