Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Taşırken zorlandı dolandırıcıya verdi

        MUSTAFA ŞEKEROĞLU/ GAZETE HABERTURK

        Telefon dolandırıcılarının son hedefi, İstanbul Beşiktaş’ta yaşayan 86 yaşındaki emekli Yüksek Mimar Aydın U. oldu. Aydın U., dolandırıcılara önce evindeki kasada tuttuğu 300 bin TL değerindeki ziynet eşyasını, ardından da bankadaki 1 milyon TL’sini verdi.

        Bankadan çektiği parayı koyduğu çantayı taşımakta zorlanan yaşlı adamın, o anları güvenlik kameralarına da yansıdı. Bir gün sonra olayı anlattığı komşusu, Aydın U.’ya “Dolandırılmışsın” dedi. O sırada dolandırıcılar tekrar aradı ve 400 bin TL daha istedi. Israrlara rağmen polise gitmeye ikna olmayan emekli mimar bankadan para çekmeye giderken, komşusu da polise haber verdi.

        POLİS DE ŞAŞIRDI

        Sivil polisler Aydın U.’ya dolandırıldığını anlattı ancak “Karışmayın, ben 400 bin TL vererek 1 milyonumu alacağım” karşılığını aldı. Bunun üzerine polis, olayı banka yöneticilerine anlattı. Aydın U.’ya, kapalı poşette para yerine banknot boyutunda kesilmiş kâğıt verildi. Ardından buluşma noktasına pusu kuruldu.

        Sivil ekipler operasyon için poşetin teslim edilmesini beklerken, siren sesleri duyuldu. Kaçmaya çalışan şüpheliler kıskıvrak yakalandı. Gözaltına alınan İdan A. (25) tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ