Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Celal Adnan: MHP'nin kongre problemi yok

        GAZETE HABERTÜRK - ANKARA

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, dün Habertürk TV’de partisindeki kongre tartışmalarını değerlendirdi. Adan, şunları söyledi:

        'GÜNDEMİMİZDE YOK'

        Şu anda MHP’nin kongre diye bir gündemi yok. MHP, yetkili organlarıyla 8-9- 10 Ocak tarihinde yapmış olduğu toplantıyla kongre tarihini belirlemiş durumdadır. Olağanüstü kongreyle ilgili oy veren delegeyle vermeyen delege bizim kardeşlerimizdir. Bu süreci hep birlikte izleyeceğiz.

        'KİMSE ENDİŞE ETMESİN'

        Türkiye’nin birliğinin, istikrarının yegâne temsilcisi olma iradesini başarmış bulunan MHP kadroları ve lideri, MHP’nin de dirliğini koruyarak bir bütünlük içerisinde çok onurlu bir kongreyi yapabilecek güçte bir partidir. Kimse endişe etmesin. Hiç kimsenin adaylığına karşı değildir MHP. Bunu normal zeminde, onun bunun tesirine girmeden,oradan buradan birtakım telkinlerin içerisine girmeden kongresini yapmalı, gücünü kendi delegesine teslim etmeli, bu kongreden çıkacak sonuca saygı duyarak. MHP’nin kongre problemi yoktur. MHP yetkili organlarının almış olduğu bir kongre kararı var. Dolayısıyla bu kongre kararına sabırla, istikrarlı şekilde aday olmak isteyenler rahatlıkla gelip aday olabilirler.

        'O SÖZLERE AÇIKLIK GETİRDİ'

        (Partimiz nesebi gayri sahih birtakım sözde siyasi karakterlerin küçük akıllarına oyuncak olmayacak kadar büyüktür” sözlerinin hatırlatılması üzerine) Hayatında bir gün, bir saniye ülkücü olmuş hiçbir insan, bu tarifin içinde değildir. Bu açıklama üzerinden ülkücülerin bir kısmıyla ilgili bir küfür inşa ettiler alçakça ve şerefsizce... Benim yanımda, yeryüzünde hiçbir güç ülkücünün onuruyla oynayamaz. Delegelerimiz olağanüstü kongre istemiştir, en tabii haklarıdır. Olağanüstü kongre isteyen delegelerimizin hepsi, imza vermeyenler kadar bizim yakın olduğumuz insanlardır. Bunun üzerinden sosyal medyada kurt sürüsünün içerisine girmiş olan çok alçak köpeklerin yaptığı bir iftira var. Ülkücünün onurunun incindiği yerde biz hayatımızı koyarız. Terbiyesizlik yapmasınlar.

        'AKŞENER’İN AÇIKLAMALARI'

        (Genel başkan adaylarından Meral Akşener’in MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik sözleri) Sayın Devlet Bahçeli’nin normal siyasi yapı içerisinde, hem MHP’nin geçmişi ve bugününü ele aldığımızda ve MHP’nin tarih önünde öngörülerinin ne kadar haklı çıktığı bir süreçte MHP’nin “Paralelcidir” veya “Paralele yakındır” gibi son derece çirkin bir ifadeyle tarif edilmesi yanlıştır, doğru bulmuyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ