Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Ankara emniyeti dolandırıcılığa karşı tiyatro oyunu hazırladı

        Mahir KILIÇ / HABERTÜRK TV

        Telefon dolandırıcılığına karşı yapılan tüm uyarılar, verilen eğitimler yeteri kadar etkili olmayınca Ankara emniyet bu kez farkı bir yola gitti. Polis dolandırıcılarla tiyatro yoluyla mücadele etmeye karar verdi.

        Polis bu kez dolandırıcılara karşı sanatla uyaracak. Ankara Emniyeti Toplum Destekli Polislik Şube telefon dolandırıcılarıyla mücadele için bu kez tiyatroyu seçti.

        Tamamen polislerin hazırladığı ve oynadığı tiyatro oyunuyla vatandaşlar telefon dolandırıcılarına karşı uyarıldı. Oyunda rol alan herkes polis, senaryo ise klasik. Kendisini savcı, polis olarak tanıtan dolandırıcılar ve onlara inanan vatandaşlar.

        ROL ALAN POLİSLER ANLATTI

        Oyunda rol alan Fatih Dinler, oyundaki rolünü "Emniyet görevlisi olduğumu söyleyeceğim. O kişinin hesapların örgüt tarafından ele geçirildiğini söyleyerek parasına konmaya çalışan bir dolandırıcı" diye anlattı.

        Suat Sekmen de "Dolandırılan şahıslardan birini canlandırıyorum" derken, Ela Özgür de "Eşim biraz saf. En çok inan benim. Eşimi ikna eden benim. Tüm insanlar ne kadar uyanık görünürse görünsün telefon dolandırıcılarına inanıyor" diye konuştu.

        Diğer bir oyuncu Sibel Yiğit de, "Eşim dolandırılıyor. Ben de ona engel olmaya çalışıyorum" dedi. Yılmaz Köksal da, "Ben parayı çok seven bir insanım. Paranın gideceğini anlayınca tüm paramı kaptırıyorum. Bankaya gidiyorum dolandırıcılara para vermek için" dedi.

        Tiyatro oyunun mesajı ise en sonda... "Savcıyım, askerim, polisim diyorlar, seni kandırıyorlar ve parana göz koyuyorlar."

        TİYATROSEVERLER OYUNU ÇOK BEĞENDİ

        Oyunu izleyenler ise "Ben şahsen kendi adıma buradan gerekli dersleri aldım. Karşıma çıksa dolandırıcıyı ben dolandırırım herhalde" dedi. Bir başka tiyatro sever de, "Bu millet bu oyundan daha akıllanamıyorsa daha yapacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.

        Oyun, belediye, valilik veya herhangi bir sivil toplum kuruluşundan talep geldikçe sahnelenecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ