Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gaziantep, Diyarbakır ve Nusaybin şehitleri memleketlerine uğurlandı

        Gaziantep'teki bombalı saldırıda şehit düşen polis memurları Serdar Şakir ve Yusuf Erin için tören düzenlendi.Terör örgütü PKK mensuplarınca, Diyarbakır'ın Dicle İlçe Jandarma Tabur Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Jandarma 4. Kademe Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ın naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın eşi Yasemin Yıldırım'ın, eşinin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi evinin önüne getirildiği sırada, "Açın bakın o değildir, o olamaz" diye feryat etmesi herkesi ağlattı.

        Dün sabah saatlerinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polis memurları Serdar Şakir ve Yusuf Erin için çevik kuvvet bahçesinde tören düzenlendi.

        Törenin ardından Serdar Şakir Gaziantep'te, Yusuf Erin Hatay'da kılınacak cenaze namazlarının ardından toprağa verilecek.

        DİYARBAKIR ŞEHİDİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

        Terör örgütü PKK mensuplarınca, Diyarbakır'ın Dicle İlçe Jandarma Tabur Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Jandarma 4. Kademe Çavuş Hacı Osman Ayyıldız'ın naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

        Terör örgütü PKK mensuplarınca, Diyarbakır'ın Dicle İlçe Jandarma Tabur Komutanlığı'na dün bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, olayda 1 asker şehit olmuş, 24 kişi de yaralanmıştı. Patlamada şehit olan Uzman Jandarma 4. Kademe Çavuş Hacı Osman Ayyıldız için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehidin eşi ve çocuğu, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Tören şehidin cenazesinin ambulanstan alınarak katafalka bırakılması ile başladı. 1 dakikalık saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunması ile devam eden törende konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, "Eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu imkanlardan faydalanarak insanlığa ve hukuka aykırı cinayet işleyenler ile bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesaplarını mutlaka vereceklerdir" dedi.

        Dini vecibenin yerine getirilmesinin ardından şehit asker Ayyıldız'ın naaşı ambulansa taşınarak memleketi Konya'ya gönderildi.

        ŞEHİDİN EŞİ VE KIZI GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

        Öte yandan, şehidin eşi Nurçin ve kızı Ecrin de törene katıldı. Nurçin ve Ecrin Ayyıldız'ın da dünkü patlamada yaralandığı görüldü. Elleri ve yüzlerinden yaralanan anne ve kız, tören boyunca gözyaşlarına hakim olmadı. Şehit Ayyıldız'ın silah arkadaşları da törende sinir krizleri geçirdi.

        "AÇIN BAKIN O DEĞİLDİR, O OLAMAZ"

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın eşi Yasemin Yıldırım'ın, eşinin Türk Bayrağı'na sarılı cenazesi evinin önüne getirildiği sırada, "Açın bakın o değildir, o olamaz" diye feryat etmesi herkesi ağlattı.

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 2 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın cenazesi dün akşam saatlerinde Adana'ya getirildi. Şehidin naaşı asker hastanesi morguna konuldu. Sabah saat 10.30'da morgdan alınan şehidin naaşı eşi Yasemin Yıldırım'ın evinin bulunduğu PTT Evleri Mahallesi'ne götürüldü. Burada şehidin cenaze aracında Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu gören Yasemin Yıldırım'ın feryatları yürekleri dağladı. Şehidin naaşının yanına önce baba Halil Yıldırım geldi. Baba gözyaşları içinde oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutunu öptü.

        Daha sonra gelen anne Teslime Yıldırım ise oğlunun tabutuna sarılıp, "Ben şimdi ne yapacağım, sen benim sadece oğlum değil aynı zamanda arkadaşımdın. Seni bu hale getiren eller kırılsın" diye ağıt yaktı. Daha sonra "Eşimi bende görmek istiyorum" diyerek feryat eden Yasemin Yıldırım şehidin naaşının yanına gelerek, "Baba açın bir göreyim o değildir, o olamaz, inanmıyorum, aşkım" diye ağıt yakması şehit evinin önünde bulunan herkesi ağlattı.

        Sırasıyla şehidin kız ve erkek kardeşleri de onunla vedalaştı. Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı toprağa verilmek üzere Aladağ ilçesine bağlı Boztahta Mahallesi'ne götürülmek üzere yola çıkartıldı.

        Bu arada yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Şehidin naaşı öğle namazından sonra Boztahta Camii'nde kılınacak namazın ardından Boztahta Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Jandarma Uzman Çavuş Serdar Yıldırım'ın şehit olmasıyla birlikte Adana'ya 11 ayda gelen 35. şehit oldu.

        NUSAYBİN ŞEHİDİ KAHRAMANMARAŞ'TA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında şehit olan 35 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

        Cenaze töreninde, şehidin 10 aylık kızı Meyra'nın babasının fotoğrafını sürekli elinde tutarak bakması yürekleri dağladı. Anne Ayşe ve şehidin eşi Sibel Duyğal ise tören sırasında ay yıldızlığı bayrağa sarılı tabutu öptü.

        Babalarının cenazelerine gelen Şükrü Buğra ve Mustafa Berk ise tabutun önünde bir süre bekledikten sonra Vali Mustafa Hakan Güvençer ve yakınları tarafından cami avlusunda götürüldü.

        Önceki gün PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal'ın cenazesi, Mardin'de düzenlenen törenin ardından dün akşam Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir kargo uçağıyla Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit asker için Ulucami'de öğle namazını müteakip tören düzenlendi.

        Törene; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç, Nursel Reyhanlıoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uza Şahin, şehidin ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.

        "GÖZÜN ARKADA KALMASIN ÇOCUKLARIMIZIN BAŞINDAYIM"

        Cenaze töreninde, şehidin eşi Sibel ve şehidin annesi Ayşe Duyğal, tabuta sarıldı ve öptü. Anne Ayşe Duyğal, "Yavrum, ciğerim, kurban olurum." diyerek ağıt yaktı. Eşinin fotoğrafını öpen Sibel Duyğal ise "Gözün arkada kalmasın, ben dimdik buradayım, çocuklarımızın başındayım." dedi.

        Sinir krizi geçiren aileye sağlık görevlileri müdahalede bulundu.

        ŞEHİDİN 10 AYLIK KIZI BABASININ FOTOĞRAFIYLA OYNADI

        Cenaze namaz öncesi, bir yakının kucağında cami avlusuna gelen şehidin 10 aylık kızı Meyra'nın sürekli babasının fotoğrafıyla oynaması alandakileri göz yaşlarına boğdu.

        Şehidin cenazesi, öz geçmişi okunup öğle namazı müteakibinde İl Müftüsü Muhammet Gevher'in kıldırdığı cenaze namazının ardından, omuzlara alınarak cenaze aracına kondu. Tekbirler getirilerek askeri kortej eşlinde Büyükşehir Belediyesi önüne kadar taşınan şehidin cenazesi, Şeyhadil mezarlığında bulunan şehitlikte toprağa verildi.

        Evli ve biri kız 3 çocuk babası Duyğal'ın, 6 yıl önce babasını trafik kazasında kaybettiği öğrenildi.

        İHA/CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ