Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Davutoğlu'na hakkımı helal ediyorum ve onu savunmak da bize düştü

        HABERTURK.COM

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin olağanüstü kongreye götürme kararının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'na hakkımızı helal ediyoruz" derken, "Sayın Davutoğlu'nu savunmak da bize düştü" ifadelerini kullandı.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın toplantısı düzenledi.CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

        "Helallik boynumuzun borcudur, tüm haklarımızı helal ediyoruz. Başarılarını anlattı ama başbakanlık koltuğundan ayrılmasının kendi tercihi olmadığı da ifade etti. Kendi tercihi değilse, hangi gerekçeyle başbakanlıktan ayrıldı? Bu sorunun yanıtı 17 Aralık 2012, dönemin başbakanı güçler ayırlığı ilkesini ihlal etti. 'Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunmaktadır' dedi. Bu söylemler bir dikta yönetiminin ayak sesleri. Dün kaçak sarayda gerçekleşen görülme ile darbe gerçekleşti. Bunun adı 4 Mayıs Saray darbesidir. 4 Mayıs saray darbesi, 28 Şubat'ı da aşan bir niteliğe sahiptir. 4 Mayıs saray darbesi ile Sayın Davutoğlu başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştır. Bu darbe 'yol arkadaşım' dediği bir kişi tarafından gerçekleşmiştir.

        Sayın Davutoğlu başbakan olarak iki kere seçimlere girdi.Parlamenter demokratik sistem içinde Sayın Davutoğlu başbakanlık koltuğuna oturmuştur. Meşruyeti yargılanmamıştır. Kendisinin de sıklıkla vurguladığı milli irade getirmiştir. Sayın Davutoğlu 23 milyonun iradesiyle değil, bir kişinin iradesiyle koltuğundan ayrılmıştır. O bir kişi 4 Mayıs'ta saray darbesini gerçekleştiren kişidir. Ülkesinin demokrasisini değil, dikta rejimini isteyen kişidir. Sayın Davutoğlu, dikta yönetimine zemin hazırlamıştır. Sayın Davutoğlu'nun 4 Mayıs saray darbesine direnmesi gerekirdi.Sayın Davutoğlu'nu savunmak da bize düştü.

        AKP'nin neredeyse bütün kadrolarının 4 Mayıs saray darbesini kabullenmeleri de demokrasimiz için acı tablodur. Demokrasilerde darbeler desteklenmez, direnilir. Davutoğlu maalesef bunu yerine getirememiştir. 4 Mayıs saray darbesi 64. Hükümet'e karşı yapılmıştır. Demokrasiden yana olan herkes darbeye direnmelidir. Bir dikta yönetiminin yasal zeminini hazırlamak için 4 Mayıs saray darbesini yapanlar CHP olduğu sürece asla amaçlarına ulaşamayacaklar. 150 yıllık parlamenter rejimimizi bir diktatöre teslim etmeyeceğiz. Darbecileri yeneceğiz. Tarih de bunu hep böyle yazmıştır."

        DAVUTOĞLU'NA TELEFON

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aradı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ