Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da cezaevide çocuk koğuşunda tecavüz skandalı

        Zafer SAMANCI / GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye’de son dönemde basına sıkça yansıyan çocuklara yönelik cinsel istismar vakalarından biri de Konya’da görülen bir davayla ortaya çıktı. İddiaya göre Konya Kapalı E Tipi Cezaevi 18 yaş altı koğuşunda değişik suçlardan hapis yatan B.Ö., H.K. ve D.E. isimli çocuk mahkûmlar, aynı koğuşta kalan 18 yaşından küçük Y.K. ile Ö.S.’ye defalarca tecavüz etti.

        Mağdur çocukların şikâyetiyle birlikte cezaevi yönetimi olayla ilgili soruşturma başlattı.

        ÖNCE ŞİDDET UYGULANDI

        Mağdur çocuklar, B.Ö. ve H.K.’nın önce kendilerine şiddet uyguladıklarını ardından tecavüz ettiklerini, olayı öğrenen D.E.’nin de yine kendilerine şiddet uygulayarak tecavüz ettiğini söyledi. Mağdur çocuklar ayrıca olayı kimseye anlatmamaları konusunda zanlılar tarafından tehdit edildiklerini de ifadelerinde belirtti.

        Soruşturmanın ardından 3 sanık Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Davanın ilk celsesinde mahkeme başkanı, sanıkların ve mağdurların ifadelerini dinledikten sonra B.Ö. ve H.K.’ya 18 yaş altı çocuklara birden fazla cinsel istismar, yaralama ve tehdit suçundan 47 yıl 3 ay, D.E.’ye ise 26 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

        SUSKUNLAR...

        2012 yılında Show TV'degösterilen Suskunlar isimli dizinin senaryosu da, bu haberdekine benzer dramatik bir hikayeyi anlatıyordu.

        Dizide Kuyudibi Mahallesi'nde büyüyen, kardeş gibi olan Ecevit (Murat Yıldırım), Bilal (Sarp Akkaya), İbrahim (Güven Murat Akpınar) ve Zeki'nin (Tugay Mercan) çocukken yaptıkları masum bir hata sonucunda hapse girmelerini ve burada darp edilmelerinin, tecavüze uğramalarının ardından hayatlarının altüst oluşunu konu ediyor. Bu dört arkadaş, başlarına gelenleri unutacaklarına ve hatırlamamak adına bir daha birbirlerini görmeyeceklerine dair bir söz verirler. Ancak yıllar sonra içlerinden birinin suskunluğunu bozması ve ölmesiyle, bambaşka hayatlar yaşamakta olan bu dört eski arkadaştan kalan üç arkadaşı bir araya getirir. Bu üç delikanlı ve yanlarına aldıkları, çocuk çetelerinin vazgeçilmez elemanı Ahu'yla (Aslı Enver) birlikte geçmişte yaşadıklarının intikamını almaya karar verirler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ