Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bağdat Caddesi'ndeki tecavüz sanığına indirimsiz 45 yıl hapis

        Kurthan DEMİR / İSTANBUL

        İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi'nde, üniversite öğrencisi 19 yaşındaki E.F.B.'ye bıçak tehdidiyle tecavüz ettikten sonra cep telefonunu ve 65 lira parasını gasp eden servis şoförü Cengiz Ay(34), ikinci duruşmada 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığın geçmişi, fiilden sonraki davranışları ve herhangi bir pişmanlık göstermemiş olması nedeniyle cezada herhangi bir indirim maddesi uygulamadı.

        Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Cengiz Ay, müşteki E.F.B. ve ailesi ile taraf avukatları katıldı. Duruşma salonu önünde mağdurun çok sayıda arkadaşı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri hazır bulundu.

        Duruşmada sözlü savunma yapmayan sanık Cengiz Ay, 3 sayfalık yazılı savunmasında, olay günü gece 03.00 sıralarında alkollü olduğunu iddia ettiği E.F.B. ile tanıştığını belirtti. Genç kız ile aralarında bir yakınlaşma olduğunu savunan sanık Ay, "Tanışmamızdan kısa bir süre sonra sokak girişinde etrafın tenha olmasından ötürü kendisi benimle sevişmek istemiştir. Ben de onun bu isteğini kabul ettim. Fakat daha sonra, ‘Daha kuytu bir yere gidelim' diyerek beni kendi apartmanlarının bahçesine götürdü. Kamera görüntülerinde görüldüğü gibi, E.F.B. ile bahçeden ‘kırk yıllık sevgili' gibi güle oynaya çıktık. Kendi rızası dahilinde cinsel ilişkiye girdik. Kendisinin parasını zorla aldığım beyanı tamamen iftiradır. " ifadelerini kullandı.

        Sanık Cengiz Ay'ın yazılı savunmasını okuyan Müşteki E.F.B. ise hakimden söz alarak, "Benim bu kadar soğukkanlı durmamın sebebi orada canımdı" dedi.

        Mahkeme heyeti, sanık Cengiz Ay'ı, ‘cinsel saldırı' suçundan, suçun işleniş biçimi, sanığın kastının yoğunluğu, suçun işlendiği yer ve zaman dikkate alınarak, alt sınırdan uzaklaşılarak azami hadden olmak üzere 20 yıl hapis cezasına çarptırdı.

        Sanığın, cinsel saldırı eylemini silah vasfındaki bıçak ile gerçekleştirmiş olduğu anlaşıldığından ceza yarı oranında arttırılarak 30 yıl hapis cezasına çıkartıldı. Sanık Cengiz Ay, ‘geceleyin, silahla, konut eklentisinde yağma' suçundan da 15 yıl hapis cezası olmak üzere toplam 45 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, sanığın geçmişi, fiilden sonraki davranışları ve herhangi bir pişmanlık göstermemiş olması nedeniyle cezalarında herhangi bir indirim maddesi uygulamadı.

        Kararın ardından mağdur avukatları adliye önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Avukat Nuray Ünal: ‘'Bu dava bugün bitti. Sonuç olarak suç sabit bulunup sanığa toplamda 45 yıl hapis cezası verdiler. Bu istikrarlı kararlarından dolayı hakimlerimize teşekkür ediyoruz'' dedi.

        TEHLİKELİ BİR İNSANDI

        Son günlerde ülkede artan tecavüz haberlerine dikkat çeken Ünal: ‘'Ben öncelikle müvekkilimin güçlü duruşunu için ve ailesinin onun yanında dimdik yer aldığı için teşekkür ediyorum ve onlara saygı duyuyorum. Birçok insan tecavüze uğrayan kızlarının yanında ezik, utangaç bir tavır ile yer alıyorlar. Sanıyorum sanık gereken cezayı aldı, bunu hak etti. Toplum için tehlikeli bir insandı. Toplumdan tecrit edildi'' dedi.

        KEŞKE HİÇ OLMASAYDI

        Mağdurun diğer avukatı Efkan Bolaç ise, ‘Bu ülkede 24 saat kadınların rahatça dolaşabilmesi için adalet olması gerekiyor. Adalet içinde bu tür insanların sokaklardan alınması, tecrit edilmesi gerekiyor. Adalet bugün tecelli etti ama bu olay keşke hiç olmasaydı'' dedi.

        Kamuoyunda büyük etki yaratan oylay, 24 Ocak 2015 tarihinde Bostancı'da saat 02.40 sıralarında meydana geldi. Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki E.F.B., hafta sonu olması nedeniyle arkadaşlarıyla Kadıköy'de buluşarak yemek yiyip eğlendi. Buluşma sonrası rıhtımdan dolmuşa binen genç kız, evinin bulunduğu sokağa gitmek için Bostancı'da dolmuştan indi. E.F.B. tam oturduğu apartmanının önüne geldiğinde, 2 çocuk babası servis şoförü 34 yaşındaki Cengiz Ay'ın bıçaklı saldırısına uğradı. Babasına sesleneceği mesafede olmasına rağmen saldırganın, "Seni delik deşik ederim" tehdidiyle sesini çıkaramayan genç kız, tecavüze uğradı, parası ve cep telefonu gasp edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ